Hoţii care au dat atacul la bancomatul din Sinaia au pierdut pe drum o sumă uriaşă de bani. Cum au reuşit să scape de poliţie

Hoţii care au dat atacul la bancomatul din Sinaia au pierdut pe drum o sumă uriaşă de bani. Cum au reuşit să scape de poliţie

Hotel Bastion din Sinaia FOTO Diana Frîncu

Apar noi informaţii cu privire la atacul mafiot de la Sinaia, când doi bărbaţi au aruncat în aer un bancomat plic cu bani, aflat în curtea hotelului Bastion. Poliţiştii susţin că au de-a face cu profesionişti care au ştiut cum să se ferească de camerele de luat vederi şi să nu lase urme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întreaga operaţiune a durat doar şapte minute, spun surse apropiate de anchetă. Mai mult ca sigur hoţii au studiat terenul înainte de a da spargerea, au cercetat cum sunt amplasate camerele de luat vederi şi posibilele căi pe care să le folosească pentru a fugi de la locul faptei. S-au îmbrăcat în hanorace de culoare albă tocmai pentru a se camufla în zăpadă şi au avut feţele acoperite cu cagule.

Atacul nu a mers însă aşa cum şi-au dorit. Hoţii au lăsat în urmă o sumă mare, aproximativ 15.000 de lei, bani care au fost găsiţi împrăştiaţi în curtea hotelului Bastion, acolo unde se afla şi bancomatul. Nu se ştie exact cu ce sumă de bani au reuşit să fugă, dar se presupune că este vorba de câteva zeci de mii de lei. Se ştie doar că în data de 7 februarie bancomatul a fost alimentat cu bani, deci atacatorii au acţionat la pont sau au urmărit activitatea reprezentanţilor societăţii care deţine nancomatul.

Până în prezent 15 astfel de bancomate au fost aruncate în aer în Romania, ultimele două atacuri similare a avut loc în cursul zilei de vineri 14 februarie la Arad şi Timişoara. Surse judiciare susţin că jaful de vineri dimineaţă din Vestul ţării nu are legătură cu cel din Sinaia. Modul de operare fiind diferit. În plus, la Timişoara au acţionat trei persoane, în timp ce la Sinaia au fost doar două.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările