Reţeta inedită de prăjitură cu cocos, ananas şi fistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjitura este una uşor de preparat FOTO: bucataras.ro
Prăjitura este una uşor de preparat FOTO: bucataras.ro

O prăjitură simplă şi rapidă, cu un amestec special de arome şi gusturi, prăjitura cu cocos, ananas şi fistic este uşor de preparat. Vă prezentăm în cele ce urmează paşii necesari pentru a prepara această prăjitură delicioasă.

Ingredientele ce vă sunt necesare sunt următoarele: 200 grame unt la temperatura camerei, 250 grame zahăr, 100 grame fistic măcinat mărunt, 300 grame făină, 3 ouă, un praf de sare, 150 grame nucă de cocos, praf de copt, esenţă de vanilie şi două cutii de compot de ananas. Pentru însiropat aveţi nevoie de 150 ml lapte de cocos, iar pentru finisat vă trebuie 300 ml smântână pentru frişcă şi 100 grame cocos ras.

Mai întâi trebuie să ungeţi cu unt şi să tapetaţi cu făină o tavă, după care să încălziţi cuptorul la temperatură medie.

Cerneţi făina şi amestecaţi-o cu sarea şi praful de copt. Următorul pas pe care trebuie să îl faceţi este să scurgeţi ananasul şi să îl tăiaţi în cubuleţe mici.

Mixaţi untul moale cu zahărul într-un vas câteva minute până ce capătă consistenţa unei creme, după care adăugaţi esenţa de vanilie şi ouăle şi mixaţi până la încorporare. Adăugaţi după aceea cele 150 de grame de nucă de cocos, fisticul, bucăţelele de ananas şi făina. Turnaţi compoziţia în tavă şi lăsaţi-o la cuptor minimum 30 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce prăjitura se coace, scoateţi-o din cuptor, înţepaţi în mai multe locuri cu o furculiţă şi însiropaţi prăjitura cu laptele de cocos, după care lăsaţi-o să se răcească. După aceea bateţi frişca tare şi întindeţi-o peste prăjitură. Ultimul pas este acela de a presăra nuca de cocos deasupra.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite