Inculpaţii din dosarul Loverboy au ieşit din arest

Inculpaţii din dosarul Loverboy au ieşit din arest

Foto: Arhivă Adevărul

Cei 20 de inculpaţi din dosarul de proxenetism de la Curtea de Argeş au ieşit din arest. Judecătoria Curtea de Argeş a înlocuit măsura cu alte două: controlul judiciar,  în cazul a patru inculpaţi şi cu arestul la domiciliu, pentru ceilalţi 16.


Decizia de neprelungire a mandatelor luată iniţial de instanţă a fost contestată la Tribunalul Argeş de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, însă judecătorii au respins contestaţia, ceea ce a dus la  eliberarea proxeneţilor.

În cazul inculpaţílor Florescu Adrian, Arsenescu Augustin, Popescu Remus, Moldoveanu Darie-Claudiu, Boncea Cosmin, Gri­gorescu Marius, Baciu Constantin, Bucur Răzvan, Varga Ştefan Dinu, Varga Robert Ştefan, Anghel Liviu Ionuţ, Ionescu Ştefan Marius, Gulie Petruţ Adrian, Preda Gheorghe, Cut Robert Alexandru, Gheorghe Ilie s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru  30 zile, începând cu data de 3 septembrie 2017 şi până la data de 2 octombrie 2017 inclusiv, în timp ce  Ghiţulete Vasile Iulius, Năstase Vasile, Pristavu Alexandru Constantin, Gojgărea Mihail au fost puşi sub control judiciar.


Este vorba de scandalul izbucnit la începutul lunii iulie, când în Curtea de Argeş şi câteva comune limitrofe au fost făcute 32 percheziţii la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 - 2017, prin folosirea modului de operare „ Loverboy“, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Unele dintre prostituate erau chiar iubitele sau soţiile celor vizaţi, acestea vânzându-şi trupul în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Malta, Belgia şi Anglia. 20 de persoane au fost arestate, atunci, preventiv.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările