Doi cerbi, tranşaţi de braconieri direct pe Muntele Roşu din Masivul Leaota-Papuşa

Doi cerbi, tranşaţi de braconieri direct pe Muntele Roşu din Masivul Leaota-Papuşa

Resturile au fost găsite în Masivul Leaota-Papuşa. Foto: IPJ Argeş

Poliţiştii câmpulungeni au deschis un dosar penal pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce au găsit, în Masivul Leaota-Papuşa, resturi biologice rezultate de la doi cerbi.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi, prin 112, de către reprezentanţi ai Asociaţiei de Vânătoare Păpuşa-Leaota, cu privire la faptul că, pe Muntele Roşu, din Masivul Leaota-Papuşa, ar fi găsit resturile a doi cerbi, iar anterior ar fi observat un autoturism în zona respectivă. 

"La locul indicat s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş şi Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, care au constatat că cele sesizate se confirmă", precizeazĂ IPJ Argeş. 

În urma verificărilor preliminare efectuate, a fost identificat autoturismul indicat de apelant.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Verificările continuă, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luarea măsurilor legale care se impun", mai precizează IPJ Argeş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările