Deţinutul care a evadat dintr-un spital din Piteşti va răspunde penal şi pentru distrugere

Deţinutul care a evadat dintr-un spital din Piteşti va răspunde penal şi pentru distrugere

Florin Cristian Ioniţă

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările în dosarul penal privind săvârşirea infracţiunilor de evadare şi distrugere deschis în urmă cu două săptămâni, după ce Florin Cristian Ioniţă, deţinut al Penitenciarului Colibaşi, a reuşit să fugă dintr-o unitate medicală din Piteşti, unde era internat.

Dosarul cauzei a fost înaintat, săptămâna aceasta,Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată.
 
Fuga deţinutului este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.
 
 A sărit pe o maşină, apoi a alergat 13 km
 
Florin Cristian Ioniţă, de 24 de ani, din comuna argeşeană Miroşi, va răspunde însă în faţa legii nu doar pentru  evadare, ci şi pentru distrugere, pentru că în momentul în care a sărit pe geamul spitalului a aterizat pe o maşină parcată sub fereastră, pe care a avariat-o.
 
Faptele s-au întâmplat pe 6 noiembrie 2019. Tânărul era internat la o unitate medicală din Piteşti unde fusese adus de la  Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, pentru investigaţii medicale.
 
Bărbatul a fentat vigilenţa reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a reuşit să  parcurgă, pe jos, 13 kilometri până în comuna argeşeană Albota, acolo unde a fost prins, pe un teren viran, a  doua zi,  de către o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota.
 
Pentru prinderea lui, poliţiştii au făcut uz de armă, fără a fi rănite persoane.
 
Florin Cristian Ioniţă era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani şi o lună de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi ar mai putea adăuga cîţiva ani la pedeapsă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: