Cum tratezi laringita cu mac roşu. Preparatul pe care-l poţi face acasă din câteva petale

Cum tratezi laringita cu mac roşu. Preparatul pe care-l poţi face acasă din câteva petale

Foto: ro.wiktionary.org

Laringita, care este o inflamaţie acută sau cronică a laringelui având drept consecinţă tumefacţia (edemul) mucoasei ce duce la strâmtarea laringelui şi obstrucţionarea trecerii aerului, necesită în primul rând o prezentare la medic, singurul care poate institui tratamentul adecvat. Merită însă reţinut că printre plantele care pot fi de ajutor în cazul acestei inflamaţii se numără şi macul roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forma cea mai frecventă a acestei inflamaţii, laringita subglotică, afectează regiunea corzilor vocale. Este favorizată de fumat, factorii climaterici (apare adesea în rândul celor care au meserii în aer liber) şi surmenajul vocal.

Tratamentele naturiste sunt ţintite şi folosesc plante cu acţiune antiinflamatorie. Macul roşu (Papaver rhoeas), una dintre ele, are efecte nu doar în caz de laringită ci şi când vine vorba de faringită, traheită, bronşită, tuse, dureri de gât, pleoape inflamate, probleme care uneori vin la pachet cu laringita. 

Cultivarea să însă este interzisă fiind monitorizată din cauza faptului că din această plantă se poate prepara un drog de mare risc, opiu. 

Singurul scop în care este permisă cultivarea macului roşu este în culturile destinate industriei farmaceutice.

Planta creşte însă spontan în toate zonele ţării, aşa că puteţi aduna câteva petale pentru a le avea în casă, la nevoie. 

De altfel, în scop terapeutic se folosesc numai petalele florilor. Iată un preparat recomandat de specialiştii în fitoterapie în caz de laringită.

„Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de petale la o cană de apă. Infuzia se bea pe parcursul unei zile”, recomandă Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesănătate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: