Test de cultură generală despre Grecia Antică. Cum se numeşte acum oraşul situat pe ruina vechii cetăţi Sparta?

Test de cultură generală despre Grecia Antică. Cum se numeşte acum oraşul situat pe ruina vechii cetăţi Sparta?

Platon, una dintre cele mai importante personalităţi a Greciei Antice

Vă propunem un test de cultură generală despre Grecia Antică. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce localitate s-a născut Thales?
a) Milet
b) Atena 
c) Corint 

2. Ce cetate a condus Pericle?
a) Sparta 
b) Atena
c) Knossos 

3. Cine a fondat “Academia de la Atena”?
a) Platon 
b) Aristotel 
c) Sofocle 

4. Cine a spus  „Omul este măsura tuturor lucrurilor”?
a) Antistene 
b) Plutarh 
c) Protagoras 

5. Al cărei cetăţi a fost rege Leonidas?
a) Sparta 
b) Atena 
c) Alexandria 

6. În ce oraş a fost construită Statuia lui Zeus, una dintre cele şapte minuni ale lumii?
a) Atena 
b) Olympia 
c) Amfipolis 

7. De pe ce insula era originar Pitagora?
a) Creta
b) Rodos 
c) Samos 

8. Care era îndeletnicirea de bază a lui Fidias?
a) Sculptura
b) Pictura
c) Gravura 

9. În mitologia greacă, cine a construit labirintul din Creta?
a) Dedal 
b) Icar
c) Minos 

10. Cum se numeşte, în prezent, localitatea situată pe ruinele fostei cetăţi Sparta?
a) Laconia 
b) Sparti 
c) Sparta 

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 -b, 3 – a, 4 – c, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – a, 9 – a, 10 – b. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: