Tânără salvată de la viol de telefonul mobil. Cum a fost arestat un individ cu ajutorul unei aplicaţii de pe smartphone

Tânără salvată de la viol de telefonul mobil. Cum a fost arestat un individ cu ajutorul unei aplicaţii de pe smartphone

FOTO Shutterstock

Procurorii de la Iaşi au instrumentat un dosar penal de lipsire de libertate folosind ca probă o aplicaţie instalată de victimă pe telefonul mobil propriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Narcis este arestat în prezent şi a fost trimis în judecată recent. Acum o lună, individul a acostat o minoră de 17 ani care mergea în afara localităţii sale, Grajduri.

„O persoană vătămată minoră, de sex feminin, se deplasa pe drumul comunal, pe o porţiune de pădure nemărginită, între satele Bârnova şi Poiana cu Cetate. Inculpatul a venit din spatele părţii vătămate, a prins-o din spate, cu o mână în zona gurii şi cu o mână de abdomen, a tras-o în pădure, lângă şanţul din drum, în interiorul pădurii, unde a ţinut-o, lipsind-o de libertate timp de mai mult de un minut, timp în care persoana vătămată a ţipat şi a plâns, reuşind să scape“, a precizat Monica Palaghia, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Când era sechestrată de individ, fata a activat o aplicaţie de pe telefon, prin apăsarea în mod repetat a unui buton. Aplicaţia a iniţiat automat trei apeluri telefonice către numere prestabilite de fată, dar a şi înregistrat, automat, ambiental, ce se întâmpla în jur.

Individul a fost arestat preventiv în special în baza acelei înregistrări, care demonstra fapta de lipsire de libertate. Victima a scăpat din mâinile lui Gabriel Narcis după ce a început să ţipe şi să plângă, dar şi după ce acesta a văzut că fata iniţiase apeluri telefonice. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: