UPDATE Femeia din Iaşi suspectă de coronavirus a venit la spital cu mască, dar nu le-a spus doctorilor că a călătorit în Italia

UPDATE Femeia din Iaşi suspectă de coronavirus a venit la spital cu mască, dar nu le-a spus doctorilor că a călătorit în Italia

Femeia a fost internată în această unitate sanitară FOTO Adevărul

O femeie de 67 de ani a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi cu simptome similare celor provocate de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 23.50 Femeia nu este infectată cu coronavirus, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase. 

UPDATE Femeia care a fost internată cu suspiciune de coronavirus este originară din Horpaz, o localitate de lângă Iaşi. Ea a venit pe 10 februarie din oraşul italian Cremona, zburând la Iaşi de pe aeroportul din Milano. Ieşeanca a ajuns la Spitalul Providenţa de două ori în ultima săptămână. De fiecare dată, ea a ajuns în ambulatoriu cu mască de protecţie pe faţă.

Prima dată pe 21 februarie, când a cerut ajutor pentru simptome de gripă. La acea prezenţă, nu le-a spus medicilor că a venit recent din Italia. În aceeaşi zi, femeia a fost trimisă acasă. 

Miercuri, 26 februarie, pentru că starea de rău a continuat, a revenit la acelaşi spital, de această dată cu bilet de trimitere de la medicul de familie. S-a plâns de dureri musculare, dureri de cap şi tuse, conform reprezentanţilor spitalului privat. 

Medicii au aflat de această dată că femeia a venit din Italia. Din acest motiv, dar şi pentru că simptomele sunt asemănătoare celor provocate de coronavirus, medicul curant a sunat la 112. Un echipaj SMURD a transferat-o pe femeie la Spitalul de Boli Infecţioase miercuri, la ora 17.00.

Epidemiologii vor anunţa dacă femeia suferă sau nu de Covid 19, boala provocată de noul tip de coronavirus, joi, 27 februarie. _______________________________________________________________________________

Pacienta a venit în România, de la Milano, în urmă cu aproximativ două săptămâni şi, în cursul zilei de miercuri, 26 februarie, a început să se simtă rău. 

Ea a mers la Spitalul Providenţa, unitatea sanitară privată, medicii de acolo constatând că prezintă simptome similare celor provocate de coronavirus.

Ca măsură de precauţie, femeia a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase, informaţie confirmată de managerul unităţii medicale, Carmen Dorobăţ. 

Urmează să i se preleveze probe pentru a se stabili dacă suferă într-adevăr de Covid 19, boala provocată de noul coronavirus. 

Informaţii certe în acest sens sunt aşteptate joi, 27 februarie.

Nu e prima suspiciune de acest gen care a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Niciun caz de coronavirus nu a fost confirmat, până în prezent, de autorităţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: