Percheziţii DNA la RAR, în toată Moldova. Maşini cu probleme tehnice ar fi trecut inspecţia fără să se prezinte la teste

Percheziţii DNA la RAR, în toată Moldova. Maşini cu probleme tehnice ar fi trecut inspecţia fără să se prezinte la teste

FOTO: telem.ro

Procurorii DNA audiază mai mulţi suspecţi, după ce maşini cu probleme tehnice ar fi primit „inspecţia RAR”, fără ca acestea să se prezinte la sediu.

Percheziţii DNA au loc în această dimineaţă în 28 de locaţii din mai multe judeţe din zona Moldovei.

Procurorii sunt prezenţi şi la sediul RAR Vaslui pentru probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu obţinerea inspecţiei ITP fără prezentarea maşinilor sau pentru maşini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, cu complicitatea unor funcţionari de la RAR.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020-2021.
 
În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R - Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite DNA, printr-un comunicat de presă. 

Vom reveni cu amănunte. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările