O femeie de 140 kg a născut prin cezariană un băieţel de 5 kg, la Iaşi

O femeie de 140 kg a născut prin cezariană un băieţel de 5 kg, la Iaşi

FOTO Arhiva Adevărul

Nou-născuţii care au peste 4,5 kg reprezintă un procent de sub 1,5%. Proaspăta mămica, în vârstă de 30 de ani, are o greutate de 140 de kg şi suferă de hipertensiune arterială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Naştere inedită la Iaşi. O femeie de 140 kg a născut prin cezariană un băieţel de 5 kg. 
 
Proaspăta mămica, în vârstă de 30 de ani, are o greutate de 140 de kg şi suferă de hipertensiune arterială. Acum, a necesitat o intervenţie de cezariană. Baiatul nou-născut a primit nota 9 la naştere.
 
Pacienta în varstă de 30 de ani din judeţul Iasi, internată în Spitalul „Elena Doamna” din Iaşi pe 13 august, are trei copii nascuţi natural, dintre aceştia, greutatea cea mai mare la naştere fiind de 4050 grame. 
 
„Pacienta are multipli factori de risc ce au dus la un grad de dificultate ridicat al intervenţiei. Precizăm că în literatura de specialitate este menţionat faptul că o greutate de peste 45000 grame la naştere apare în mai puţin de 1,5% din naşteri. Întreaga echipă medicală felicită familia şi se bucură că atât mama cât şi copilul au o evoluţie pozitivă”, spun reprezentanţii unităţii medicale din Iaşi.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările