Ministrul Sănătăţii, iritat că banii pentru un spital din Iaşi, distrus de un incendiu, sunt încă necheltuiţi: „Nu trebuie să vină ministrul ca să fie folosiţi“

Ministrul Sănătăţii, iritat că banii pentru un spital din Iaşi, distrus de un incendiu, sunt încă necheltuiţi: „Nu trebuie să vină ministrul ca să fie folosiţi“

Incendiul a avut loc miercuri, 11 aprilie FOTO ISU

Suma alocată de Guvern pentru intervenţii la Institutul de Boli Cardiovasculare care a fost avariat de un incendiu puternic nu a fost încă cheltuită, deşi fondurile sunt disponibile de două luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentă la Iaşi, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a arătat nemulţumită de faptul că fondurile alocate prin hotărâre de Guvern pentru Institutul de Boli Cardiovasculare nu au fost încă folosite. 10 milioane de lei au ajuns pentru refacerea clădirii avariate de un incendiu puternic.
 
 „Până acum nu s-a întâmplat nimic. Dacă cineva citea cu mare atenţie textul Hotărârii de Guvern vedea foarte clar că exista posibilitatea, având în vedere calamitatea, să se facă proceduri de urgenţă. Lucrul acesta, vă spun sincer, m-a deranjat teribil. Am făcut eforturi să deblocăm din fondul de rezervă 10 milioane de lei pentru reparaţii, că pentru aparatură discutăm de altceva, şi nu s-a întâmplat nimic. Şi atunci eu mă întreb în ce bază s-au cerut banii? Pentru că ar fi trebuit să aibă măcar o estimare. Banii sunt la Iaşi, de ce nu sunt folosiţi? Să vină ministrul să facă proceduri? Îmi pare rău. Din 16 mai sunt bani alocaţi pentru reparaţii. Sunt surprinsă să aud şi că funcţionează două spitale în aceeaşi clădire. Am aflat că două etaje ţin de Ministerul Sătăţii, două de primărie. Ca la noi, la nimenea”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, care a adăugat că va vizita institutul din Copou. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: