Iaşi: Florin Gheorghiţă Fizicianul care vânează OZN-uri (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul este primul cercetător care a scris despre fenomenele paranormale. Acesta a colecţionat sute de poze, mărturii ale existenţei OZN-urilor.

Specializat în fizică, Florin Gheorghiţă şi-a descoperit pasiunea pentru fenomenele paranormale imediat după finalizarea facultăţii. De profesie inginer şi specialist în proiectare, Florin Gheorghiţă a rămas marcat de un articol dintr-o revistă franceză denumită „Science et vie“.

„Mi-a atras atenţia un articol despre OZN şi, de atunci, am început documentarea deoarece nu concepeam ca anumite fenomene să rămână fără explicaţii“,
ne-a spus cercetătorul. Acesta a început să exploreze fenomenele aerospaţiale neidentificate prin tehnica fotografică, dar şi problema raportului dintre tipurile de civilizaţii umană şi extraterestră.

Florin Gheorghiţă este al doilea român care a scris vreodată despre „enigmele din Galaxie“, într-o perioadă comunistă în care orice informaţie era considerată propagandă imperialistă. „Primul meu articol a fost publicat în 1969, într-o revistă din Anglia, denumită FSR. De la acest articol, mi-am atras o corespondenţă internaţională“, a spus el.

Recunoaştere mondială
La congresul internaţional din Barcelona, din anul 1978, toată sala a fost impresionată de cercetările lui Florin Gheorghiţă. El a ales să vorbească despre faptul că OZN-urile sunt corpuri care se bazează pe alte legi şi principii fizice. A prezentat 50 de diapozitive, fotografiile originale ale evenimentului de la Cluj. A învăţat dintr-un manual de liceu gramatica limbii spaniole pentru a face prezentarea pe înţelesul celor prezenţi.

„După ce am terminat prezentarea, toată sala, adică 200 de persoane din toată lumea s-a uridicat în picioare şi au strigat «Viva Romania», deoarece era pentru prima dată când explica cineva fenomenele OZN, după principiile fizicii“, a spus autorul. În următorul an a primit o invitaţie de la Academia de Ştiinţe de la Belgrad pentru a participa la Federaţia Internaţională de Astronautică din Iugoslavia. Prezenţa la congresele internaţionale, sau „farfuristice“, aşa cum le numeşte el, i-au adus o recunoaştere pe plan european, cel puţin, şi i-au oferit posibilitatea de a se documenta mai mult din revistele de specialitate din lume. A început să trimită articole în toată lumea. A publicat 24 de cărţi din 1973 până în 2009, a tradus în limba română alte şase cărţi şi a obţinut multe alte premii de care este prea modest să mai vorbească.

Profil
Născut. 24 august 1928, la Târgu Neamţ.
Studii. Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Iaşi, promoţia 1951.
Familie. Căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Cum v-a influenţat perioada comunistă?
A fost greu să mă documentez în perioada comunistă şi mai ales să-mi public cărţile. A doua lucrare, „Enigme în Galaxie“ a fost ţinută ascunsă timp de patru ani în dulap deoarece directorului de atunci de la Junimea i-a fost frică să o publice. Mult mai târziu, directorul de la Cenzură i-a dat permisiunea să o publice.
Cum este percepută opera dumneavoastră de către ieşeni?
Lumea nu ştie lucrurile esenţiale despre corpurile cereşti. După o burtă mare de mâncare, băutură şi multă distracţie, unii nu au capacitatea să înţeleagă cum funcţionează spaţiul, timpul şi omul.

Ce-i place
Îi plac acele persoane care şi-au schimbat comportamentul şi modul de gândire sub impulsul cărţilor sale. Îşi iubeşte soţia care îi împărtăşeşte stilul de viaţă, îl înţelege şi îl sprijină în toate iniţiativele.

Ce nu-i place
Nu-i plac studiile realizate de cercetătorii din Statele Unite despre fenomenele paranormale deoarece folosesc fotografii trucate. Nu apreciază persoanele care au rămas în urmă cu evoluţia spirituală şi care refuză să se schimbe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite