FOTO Victimele de la Colectiv, comemorate la Iaşi. „Corupţia omoară oameni”

FOTO Victimele de la Colectiv, comemorate la Iaşi. „Corupţia omoară oameni”

Piaţa Unirii din Iaşi, vineri, 30 octombrie     FOTO Andrei Luca

La cinci ani de la incendiul care a mistuit clubul Colectiv din Bucureşti, mai mulţi ieşeni s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde au afişat câteva fotografii cu tinerii care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din seara de 30 octombrie 2015.

Numele clubului Colectiv a fost scris din lumânările aprinse în Piaţa Unirii din Iaşi în seara zilei de 30 octombrie, iar câţiva ieşeni, membri ai Ligii Studenţilor de la Mecanică Iaşi sau ai grupului Reset, au afişat mai multe mesaje. 
 
Oamenii veniţi la comemorare s-au arătat nemulţumiţi că nu s-a schimbat nimic nici acum, la cinci ani de la tragedia care a îndoliat România. „Nu uităm, nu iertăm”, „Corupţia omoară oameni”, „Îngeri plecaţi dintre noi, oameni deveniţi eroi”, acestea sunt câteva dintre mesajele afişate în seara zilei de vineri, 30 octombrie, la Iaşi.
 
Toţi cei prezenţi în Piaţa Unirii au purtat mască şi au păstrat distanţa fizică. 
 
64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii şi s-a extins rapid.
     
Atmosfera din seara zilei de vineri, 30 octombrie, din Piaţa Unirii din Iaşi:
Sursa: Facebook/Reset
 
Mai multe astfel de acţiuni au fost organizate în întreaga ţară.
 
Dosarul „Colectiv” se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosar în decembrie 2019, fiind condamnaţi la închisoare fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, Daniela Niţă – patroana firmei de artificii, dar şi pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările