Exclus din USR PLUS pentru trădare, Cezar Baciu a ajuns viceprimar. Război total cu Cosette Chichirău

Exclus din USR PLUS pentru trădare, Cezar Baciu a ajuns viceprimar. Război total cu Cosette Chichirău

Cezar Baciu / FOTO: Cezar Baciu Facebook

Cezar Baciu a intrat într-un război total cu Cosette Chichirău şi cu ceilalţi colegi din partid, după ce a votat pentru bugetul municipiului Iaşi, însă acum a ajuns viceprimar şi aşteaptă decizia Comisiei Naţionale de Arbitraj, care l-ar putea scoate din partid.

Cezar Baciu, consilierul local ieşean care a trădat linia de partid şi a votat „pentru” bugetul municipiului Iaşi a ajuns viceprimar la doar 26 de ani, fiind unul dintre cei mai tineri viceprimari din judeţ. Acesta nu consideră că a ajuns printre primii oameni din Primărie datorită votului respectiv, ci datorită rezultatului alegerilor din 2020. Astfel, el a intrat în dizgraţia multor colegi, care îl doresc plecat din USR. 
 
„Sincer vă spun, eram pregătit pentru orice posibilitate, deşi lucrurile au fost într-adevăr puţin precipitate, din cauza unor motive atât obiective, cât şi subiective de la Iaşi. USR-PLUS a reuşit un scor foarte bun la alegerile locale, obţinând 9 mandate în Consiliul Local al Municipiului Iaşi. Din păcate, candidatul nostru la Primărie, deputatul Cosette Chichirău, a pierdut alegerile în faţa actualului primar PNL, Mihai Chirica. Au urmat apoi alegerile parlamentare şi asumarea guvernării de către PNL şi USR-PLUS. S-a încercat punerea în practică a alianţei şi la Iaşi, dar o perioadă nu s-a reuşit, din motive mai mult personale ale liderilor de la cele două partide, PNL şi USRPLUS. Oraşul însă nu poate rămâne blocat în dispute subiective, de aceea a fost nevoie de o soluţie pentru depăşirea impasului. Asumarea guvernării locale printr-o alianţă PNL-USRPLUS mi se pare soluţia optimă şi corectă faţă de electoratul care a votat cele două partide”, a declarat Cezar Baciu, pentru Adevărul. 
 
Imediat după votul din Consiliul Local, Cezar Baciu a fost numit în presă şi de către unii colegi „trădător”, pentru că nu a mers pe linia partidului. 
 
„Nu vă ascund că m-au durut unele reacţii ale câtorva colegi de partid. Nu vreau să intru în toate detaliile de culise, au fost şi lucruri mai puţin plăcute, din partea ambelor tabere, dar până la urmă a rezultat un proiect de buget, supus dezbaterii publice. Noi, consilierii USR-PLUS, am avut o serie de amendamente, de propuneri pentru îmbunătăţirea bugetului. O parte din acestea au fost acceptate de PNL, o parte nu. Vă amintesc că nu am fost de acord cu propunerea de buget în două rânduri, iar de-abia a treia oară, când marea majoritate a amendamentelor noastre a fost aprobată, am votat bugetuli”, a mai spus Cezar Baciu.
 
Noul viceprimar al Iaşului spune că este împăcat cu decizia luată şi nu regretă faptul că a votat altfel decât i-ar fi dictat partidul. „Unii au înţeles motivaţia mea, alţii nu. Sunt împăcat cu decizia mea, de a nu trăda Iaşul şi ieşenii, în faţa cărora am depus jurământul de consilier local”, a declarat Baciu.
 
Tânărul politician nu consideră că respectivul vot i-a adus şi postul de viceprimar, fiind astfel recompensat. „Probabil atitudinea rezonabilă de a face mai mult administraţie şi mai puţin politică a contat”, a mai spus Cezar Baciu.
 

Colegii nu i-au iertat trădarea

Rănile nu s-au vindecat în interiorul partidului, chiar dacă au trecut câteva săptămâni de la momentul „trădării”, iar Cezar Baciu rămâne persona non grata cel puţin în faţa unora dintre colegi. 
 
„Cezar Baciu a fost exclus din USR de Biroul Naţional imediat după votul lui pentru bugetul lui Chirica. A contestat decizia, iar acum aşteptăm rezultatul contestaţiei de la Comisia Naţională de Arbitraj. În acelaşi timp, domnul Baciu a contestat în instanţă decizia de excludere. Va trebui să finalizăm procesul pentru a-i ridica mandatul. Nimic important nu poate fi construit pe trădare şi minciună. În câteva luni, domnul Baciu va dispărea din Consiliul Local, dar încă o pată va rămâne pe sponsorul lui, domnul Chirica, celebru pentru scandalul bebe Chirica şi cumetriile cu mafia imobiliară. USR-PLUS rămâne neclintit în lupta pentru transparenţă şi competenţă în administraţia din Iaşi şi neimpresionat de găinăriile unor politicieni de duzină”, a transmis Cosette Chichirău, pentru „Adevărul”. 
 
Mihai Chirica a lăudat gestul lui Cezar Baciu, prin votul căruia bugetul municipiului a trecut abia la a treia şedinţă de consiliu local.
 
„Acest domn consilier este cu adevărat un slujitor credincios al comunităţii care l-a adus în Consiliul Local. Nu există în viaţă alt lucru pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn“, a spus edilul Iaşului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările