Constantin Simirad, fost primar al municipiului Iaşi, înmormântat în condiţii speciale. Sicriul, închis de la morgă până la groapă VIDEO

Constantin Simirad, fost primar al municipiului Iaşi, înmormântat în condiţii speciale. Sicriul, închis de la morgă până la groapă VIDEO

Înmormântarea fostului primar al Iaşului Constantin Simirad   FOTO ziaruldeiasi.ro

Constantin Simirad a trecut la cele veşnice pe 28 martie, fiind diagnosticat cu COVID-19. Peste o lună ar fi împlinit vârsta de 80 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Simirad, unul dintre cei mai longevivi primari ai Iaşului, a fost înmormântat sâmbătă, 3 aprilie, la Cimitirul „Eternitatea” din Iaşi. În contextul pandemiei de coronavirus, la ceremonia funerară a lui Constantin Simirad nu au putut participa sute sau mii de oameni, ci doar rudele şi cei apropiaţi.
 
La slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Teofan a fost prezent şi actualul primar la Iaşului, Mihai Chirica.
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Constantin Simirad a fost închis de la morgă până la groapă. 
 
Legislaţia impusă de pandemie prevede un număr limitat de persoane care pot participa la o slujbă de înmormântare. 
 
Cortegiul nu poate fi mai mare de 60 de persoane, iar la slujba din interiorul bisericii au acces doar 20.
 
Constantin Simirad a murit răpus de COVID-19 pe 28 martie. Pe 13 mai, anul acesta, urma să împlinească vârsta de 80 de ani.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările