Un bloc ANL din Hunedoara e construit de 13 ani. Încă 5,5 milioane de lei vor mai fi investiţi pentru finalizarea lui

Un bloc ANL din Hunedoara e construit de 13 ani. Încă 5,5 milioane de lei vor mai fi investiţi pentru finalizarea lui

Blocul ANL din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Hunedorenii care au depus solicitări pentru a beneficia de locuinţe în blocul ANL construit în Hunedoara încă din 2006 mai au de aşteptat finalizarea lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a scos la licitaţie publică lucrările rămase neexecutate la blocul ANL cu 80 de apartamente, construit în zona Micro 7 din Hunedoara. ANL va mai investi încă 5,55 milioane de lei, pentru dotarea clădirii cu instalaţii sanitare, termice, electrice şi de gaze naturale.

„Contractul are ca scop: lucrări rest de executat inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire, verificare şi avizare dosare gaze naturale şi întocmire, verificare şi avizare dosare instalaţii energie electrică, pentru obiectivul de investiţie <<Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Hunedoara, municipiul Hunedoara, str.  Al. Vlahuţă, etapa I>> totalizând 80 unităţi locative”, se arată în documentele publicate de ANL în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.  Lucrările se vor derula pe o durată de şase luni, de la data semnării contractului.

Blocul ANL din Micro 7 va avea 80 de locuinţe, ce vor putea fi închiriate tinerilor de până la 35 de ani, care depun cereri la primărie. Imobilul va avea parter, trei etaje şi mansardă. Încă din 2006, Primăria Hunedoara a semnat primul contract de execuţie a lucrărilor la investiţia în blocul ANL, iar valoarea proiectului urma să fie de 17 milioane de lei. Proiectul a fost blocat, însă, la scurt timp de la demararea lucrărilor, după ce foştii constructori au dat faliment. Administraţia locală a fost nevoită să aloce fonduri suplimentare pentru a construi un zid de beton în jurul viitorului imobil, pentru a preveni alunecările de teren. În 2016 au fost reluate lucrările deconstrucţie la viitorul bloc ANL.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea primului cartier de blocuri din Hunedoara, spusă de spionii americani în anii '50: locuinţele construite în trei ani pentru 20.000 de muncitori

VIDEO Povestea emoţionantă a singurei supravieţuitoare din blocul fantomă, ridicat de comunişti în munţi: „După ce clădirea s-a ruinat, toţi s-au împrăştiat”

Şoseaua din munţi care va tăia un parc naţional costă cât o autostradă. Investiţia controversată a fost scoasă la licitaţie

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: