Termocentrala Mintia, cercetată de sud coreeni. Prefectura Hunedoara: „Grupul este interesat să o cumpere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Mintia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Termocentrala Mintia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Termocentrala Mintia a stârnit interesul unui consorţiu de firme sud coreean, interesat să o achiziţioneze, susţin reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Un consorţiu de firme sud coreene este interesat de achiziţionarea Termocentralei Mintia, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Termocentrala Mintia, închisă după 52 de ani. Ultima zi de lucru pentru salariaţii „stelei de pe Mureş”

Angajat al Termocentralei Mintia găsit spânzurat. Se afla în preaviz şi urma să fie disponibilizat

Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără aproape 1.500 de angajaţi. Ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia

„Grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile AKEDA, Hyunday - Power Systems şi BKB, intenţionează să cumpere şi să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri fotovoltaice. În acest sens, reprezentanţii consorţiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală”, a informat, luni, Prefectura Judeţului Hunedoara.

Luni, o delegaţie a consorţiului a avut întâlniri cu conducerea Prefecturii Judeţului Hunedoarei şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara. Firmele sud coreene sunt implicate în investiţii în energetică şi în alte ţări din Europa şi Asia dar şi de pe alte continente. La sfârşitul lunii iulie, Termocentrala Mintia a intrat în conservare, după ce aproape 700 de salariaţi ai acesteia au fost disponibilizaţi. Din luna februarie, termocentrala nu mai producea energie electrică şi termică.
 

Peste jumătate de secol de funcţionare

Termocentrala Mintia, aflată în vecinătatea municipiului Deva, pe malul Mureşului a devenit funcţională în toamna anului 1969. „Steaua de pe Mureş”, aşa cum era numită în trecut, are o putere instalată de 1285 MW în 5 grupuri energetice de 210 MW fiecare şi un grup de 235 MW, alimentate cu cazane de abur de 660 t/h, 13,72 MPa, 550 °C, fiecare bloc constituind o unitate independentă, se arată pe pagina de internet a termocentralei. Combustibilul principal utilizat este huila din Valea Jiului, cu putere calorifică medie de 15392 kJ/kg. Cărbunele este transportat pe calea ferată.

Combustibili auxiliari, întrebuinţaţi la porniri şi pentru stabilizarea flăcării sunt gazele naturale şi păcura. Energia electrică este livrată în sistemul naţional într-o staţie de interconexiune - Mintia de 110kV 220 kV şi 400 kV. Centrala a fost pusă în funcţiune în 3 etape: 1969 - 1971 (etapa 4x210 MW), 1977 - grupul 5 şi 1980 - grupul 6 de câte 210 MW fiecare. Grupul 3 a fost retehnologizat în anul 2009 la 235 MW. „De la punerea în funcţiune şi pâmă la finele anului 2011, termocentrala Mintia a livrat 204 TWh din energia electrică necesară României şi a consumat 117 milioane tone de cărbune”, se arată în prezentarea Termocentralei Mintia.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite