Angajat al Termocentralei Mintia găsit spânzurat. Se afla în preaviz şi urma să fie disponibilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Mintia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Termocentrala Mintia. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un angajat al Termocentralei Mintia a fost găsit spânzurat. Bărbatul se afla în preaviz şi urma să primească decizia de concediere.

Un bărbat în vârstă de 54 ani, angajat al Termocentralei Mintia, a fost găsit spânzurat. Potrivit foştilor săi colegi, angajatul se afla în preaviz şi urma să primească decizia de concediere.

Complexul Energetic Hunedoara rămâne fără aproape 1.500 de angajaţi. Ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia

Primarul Devei: „Termocentrala Mintia nu va mai porni. Devenii să îşi cumpere centrale pe gaz”

Având o vechime de trei decenii în muncă, bărbatul din Bretea Mureşeană ar fi urmat să beneficieze, în urma disponibilizării, de plăţi compensatorii în valoare de circa 10.000 de euro, plus venit de complementare pe doi ani.

„Miercuri, angajaţii secţiei noastre au fost programaţi să semneze deciziile de închidere a contractelor de muncă. Am fost, am semnat şi, după aceea, l-am sunat pe Mihai şi i-am spus că şi el trebuie să vină să semneze. M-am oferit să mă duc după el cu maşina să-l aduc la Mintia. Mi-a zis că nu vrea să vină miercuri. La care eu i-am zis «hai, vino, te rog, să rezolvi». La care el mi-a zis «nu, nu vin astăzi, ci mâine». Atunci, a rămas ca joi, la 08:00, să merg la Bretea ca să-l aduc să semneze hârtiile, după care să-l duc înapoi. Miercuri seara l-am sunat, din nou. I-am spus că nu pot merge la 08:00, ci pe la 10:00. «Da, nicio problemă şi vineri putem merge, nu-i bai», a zis el. La care eu i-am spus că vineri e ultima zi şi nu trebuie să lăsăm pe ultima sută de metri şi să mergem joi. Aşa a şi rămas, ca eu să merg joi după el la Bretea, apoi, să-l duc acasă. Dimineaţă m-a sunat un alt coleg şi mi-a spus că a făcut ceea ce a făcut”, a relatat un fost coleg al bărbatului, citat de ziardehunedoara.ro.

Aproape 1.500 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizaţi, într-o singură tranşă. De la Termocentrala Mintia pleacă 662 de persoane, iar alţi 815  angajaţi de la structurile din Valea Jiului ale C.E.H. Preavizele expiră la începutul săptămânii viitoare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Ce salarii au minerii. „Pentru aceşti bani muncim într-o mizerie şi o umilinţă extraordinare”

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri