Medicii oncologi arestaţi în dosarul mafiei halatelor albe vor fi eliberaţi: de ce nimeni nu le-a vrut locul în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisaveta Mezo şi Alina Popa vor fi eliberate. D.G.
Elisaveta Mezo şi Alina Popa vor fi eliberate. D.G.

Alina Popa şi Elisaveta Mezo, cele două doctoriţie din Deva trimise în închisoare la începutul lunii aprilie, în ancheta în care au fost acuzate de fraude cu reţete medicale decontate ilegal pe seama bolnavilor de cancer vor fi puse în libertate.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât astăzi eliberarea din arest preventiv a celor 10 inculpaţi arestaţi preventiv pentru înşelarea statului român cu aproape un milion de dolari (3,3 milioane de lei). Din gruparea aflată în închisoare de aproape trei luni fac parte şi doctoriţele Alina Popa şi Elisaveta Mezo, de la Spitalul Judeţean din Deva, dar şi mai mulţi farmacişti şi oameni de afaceri din judeţul Hunedoara.

Trei luni de arest preventiv
 „Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi şi a hotărât luarea faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data de 5 iulie 2013 pentru inculpaţii arestaţi, cu excepţia inculpatului Mihai Drăgoescu, pentru care măsura va fi aplicată  începere din 9 iulie 2013”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Medicii oncologi trimişi în închisoare au fost acuzaţi că au eliberat în fals sute de reţete medicale, în numele unor bolnavi de cancer aflaţi în îngrijirea lor: Reţete erau decontate ilegal de farmacişti, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara, iar sumele obţinute, de ordinul miilor de lei pentru câte o reţetă, erau împărţite între membrii grupării.

Medici greu de găsit
Cele două doctoriţe sunt în prezent suspendate din posturile ocupate în cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara. Ele s-ar putea întoarce la lucru de săptămâna viitoare. Între timp, după arestarea lor Tiberiu Rugea a rămas singurul medic oncolog din spital. La Oncologia din Deva ajung lunar circa 600 de pacienţi. „Am scos un post de medic oncolog la concurs, dar nimeni nu s-a interesat de el. Şi acum anunţul e publicat, dar nu am avut cereri. Ne rugăm ca medicul Tiberiu Rugea să fie sănătos, să nu păţească nimic, pentru că altfel am rămâne fără medici pe secţie”, a spus Mircea Laza, managerul Spitalului Judeţean din Deva. Potrivit acestuia, Deva nu este o destinaţie tentantă pentru medicii oncologi din zonă, care oricum sunt foarte puţini. În plus, nu li se oferă cazare, iar salariul, de 500 – 1.000 de euro nu este tentant.

Meserie mai puţin tentantă ca în trecut
Rămas singur pe secţie de circa două luni, după ce o colegă de-a sa a intrat în concediu de maternitate, Tiberiu Rugea a renunţat deocamdată la concediu. Îşi împarte ziua de lucru între policlinică, ambulatoriu şi saloanele unde sunt internaţi peste 20 de pacienţi.

rugea

„E greu să chemi un medic să lucreze într-un oraş mic ca Deva. Eu am venit din Timişoara, însă sunt puţini doctori care acceptă astfel de oferte: să plece dintr-un centru universitar la un spital mai mic. În plus, medicina nu mai reprezintă o tentaţie pentru studenţi. Tinerii se orientează mai degrabă spre avocatură şi spre facultăţi care să le ofere apoi şansa unor locuri de muncă bine plătite. După o facultate grea şi după anii de rezidenţiat, ajungi la 33 de ani medic pe un salariu care nu îţi asigură un trai decent”, spune medicul oncolog.

Citeşte mai multe despre "mafia halatelor albe":

Doi medici oncologi în închisoare şi unul în concediu: cine se mai ocupă de bolnavii de cancer din Spitalul Deva?

Tiberiu Rugea a rămas singurul medic de pe secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva. Două dintre colegele sale, doctoriţele Elisaveta Mezo şi Alina Popa, se află în închisoare de două luni, pentru infracţiuni grave în dauna bolnavilor de cancer. Astăzi, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a prelungit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor două hunedorence, cu încă 30 de zile.

Tatiana Făgădar a rămas fără maşina de lux estimată la 100.000 de euro şi fără funcţia de conducere în partid

După ce a fost arestată preventiv în dosarul de crimă organizată al „mafiei halatelor albe”, Tatiana Făgădar Vasilescu şi-a pierdut funcţia pe care o deţinea în conducerea filialei din Hunedoara a Partidului Conservator. Totodată, procurorii au dispus confiscarea autoturismului Porsche Cayenne, pe care aceasta îl deţinea.

Vă recomandăm şi:

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

VIDEO Percheziţii în Hunedoara şi în Deva: mai mulţi medici şi farmacişti sunt anchetaţi de DIICOT pentru fraude

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite