Fosta autogară din Hunedoara a devenit „leagănul” aurolacilor şi al cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta autogară din Hunedoara, un loc lăsat de izbelişte. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Fosta autogară din Hunedoara, un loc lăsat de izbelişte. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Vechea autogară a Hunedoarei intră în categoria locurilor de nefrecventat din municipiu, din cauza mizeriei care se extine pe ruinele ei şi a faptului că ruinele ei sunt locuite de oameni ai străzii. O firmă privată din Bucureşti o are în administrare, dar nu a făcut niciun demers pentru igienizarea ei.

Fosta autogară din Hunedoara este istorie, însă rămăşiţele ei dau fiori celor care se aventurează în acest loc. De aproape un deceniu, nimeni nu s-a mai îngrijit de soarta ei.

Cei de la Primăria Hunedoara susţin că clădirea şi parcarea fostei autogări, situată în vecinătatea gării, a unui hipermarket şi a noii autogări, aparţin unei firme private SC Bil Giuleşti Proprietăţi, din Bucreşti.

„Au fost date amenzi societăţii în proprietatea căreia se află terenul şi imobilul unde a funcţionat fosta autogară, pentru lipsa igienizării zonei”, a informat Primăria Hunedoara. Dincolo de mizeria lăsată să se extindă timp de mai mulţi ani, clădirea ruinată a devenit adăpost pentru oamenii străzii şi consumatorii de aurolac.

„Pot fi văzuţi frecvent, ieşind dintre ruinele autogării pentru a cerşi. Sunt inclusiv copii cei care trag aurolac din pungă. Apoi vin la cerşit în faţa gării şi în parcarea magazinului”, spune Ioan, un şofer de microbuz. De câţiva ani, ruinele sunt mascate de bannerele în care reprezentanţii hipermarketului îşi prezintă ofertele, insuficient însă pentru a schimba înfăţişarea fostei autogări. În clădirea dezafectată, în urmă cu doi ani, doi minori au fost atraşi de un tânăr şi abuzaţi sexual.

Peisajul dezolant al fostei autogări este completat de priveliştea pustie a gării din Hunedoara. Clădirea gării, considerată un monument de arhitectură reprezentativ pentru deceniile trecute se degradează treptat, iar cele mai multe dintre spaţiile ei, devenite nefuncţionale, au fost închise şi lăsate în ruină.


Vă recomandăm şi:

Peste 60 de zone din municipiul Deva vor fi monitorizate de camere video

Administraţia locală a municipiului Deva a demarat proiect prin care principalele zone „fierbinţi” din oraş – grădiniţe, şcoli, licee, spitale, zona centrală pietonală, intersecţii, pieţe, gară şi autogară - vor beneficia de un sistem de monitorizare video, care va funcţiona non-stop.

Autobuzele primăriei bat recordul la consumuri aberante: 65 de litri de motorină la suta de kilometri

Un raport al Serviciului public de transport local din Hunedoara arată că un autobuz folosit la transportul călătorilor consumă 65 de litri la suta de kilometri, în timp ce alte mijloace de transport în comun au consumuri de 45 de litri la suta de kilometri. Documentul a fost dezbătut în şedinţa de Consiliu local şi a stârnit nemulţumiri.

FOTO Cum s-a schimbat faţa vechiului combinat siderurgic al Hunedoarei: deşertul din urma demolărilor

Peste 100 de hectare de ruine şi moloz înconjoară municipiul Hunedoara. Ecologizarea vechii platforme industriale a combinatului întârzie să fie demarată, deşi autorităţile spun că proiectul de peste 15 de milioane de euro este într-o stare avansată. Dar numai pe hârtie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite