Un nou record de infectări cu COVID-19 în judeţul Galaţi. Cu 78 de cadre medicale infectate, Spitalul de Urgenţă funcţionează la cota de avarie

Un nou record de
infectări cu COVID-19 în judeţul Galaţi. Cu 78 de cadre medicale infectate, Spitalul
de Urgenţă funcţionează la cota de avarie

Foto: arhivă Adevărul

52 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 1.225, iar 101 persoane au decedat.

Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare în judeţul Galaţi. Sâmbătă, 11 iulie, s-a stabilit un nou record de infectări cu noul coronavirus. 52 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 1.225.

Îmbucurător este că 798 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, cu 25 mai multe decât acum 24 de ore. La Spitalul de Urgenţă din Galaţi situaţia rămâne alarmantă. Nu mai puţin de 9 secţii au fost afectate de infectările cu noul coronavirus.

Au fost confirmate cazuri de COVID-19 la cardiologie – 24 , medicină internă II – 28, chirurgie generală II – 8, UPU – 5, oncologie medicală – 3, urologie – un caz, medicină internă- un caz, reumatologie – 3, o liftieră, personal din Ambulatoriul de specialitate – un caz, Terapie Intensivă– 2 cazuri şi geriatrie – 1 caz.

În total, 78 de cadre medicale s-au infectat, dar conducerea unităţii medicale dă asigurări că activitatea se desfăşoară normal. La Spitalul de Urgenţă din Galaţi sunt internaţi în prezent 338 de bolnavi.

La nivelul judeţului, alte trei persoane au decedat, ridicând la 101 numărul gălăţenilor care şi-au pierdut viaţa după infectarea cu noul coronavirus. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi vorbesc deja de transmitere comunitară, majoritatea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore fiind contacţi ai unor persoane infectate şi gălăţeni care au cerut asistenţă medicală după ce s-au simţit rău, fiind apoi confirmaţi pozitiv.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările