Tatăl care şi-a agresat sexual fetiţa de opt ani la beţie. Motivul pentru care instanţa nu l-a decăzut din drepturile părinteşti

Tatăl care şi-a agresat sexual fetiţa de opt ani la beţie. Motivul pentru care instanţa nu l-a decăzut din drepturile părinteşti

Foto: arhivă Adevărul

Fosta soţie a bărbatului de 48 de ani l-a dat pe mâna Poliţiei după ce fetiţa de 8 ani i-a povestit gestul oribil de care a fost capabil acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Gabriel Cătălin Postea, un bărbat de 48 de ani, la 3 ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală. Bărbatul a fost obligat să îi plătească daune morale de 20.000 de lei uneia dintre fiicele sale minore, pe care a agresat-o sexual.

Fapta individului a scandalizat comunitatea din satul Buceşti (comuna gălăţeană Iveşti), unde locuieşte. În perioada 1998- 2010, bărbatul a fost căsătorit, iar din mariaj au rezultat patru copii, printre care se numără şi fetiţa agresată, care la acea dată avea doar 8 ani.

După despărţire, imobilul casă de locuit a fost partajat, foştii soţi continuând să locuiască în el. Fiind băut, şi profitând de faptul că fosta soţie era plecată de la domiciliu, în după-amiaza zilei de 01.11.2016,  individul s-a hotărât să întreţină raport sexual cu fiica sa, în vârstă de 8 ani.

”În momentul în care, aceasta îşi căuta hăinuţe în comoda televizorului,  inculpatul s-a ridicat de pe pat şi a luat-o în braţe, sărutând-o pe gură. În continuare, fetiţa a fost dezbrăcată, la rândul său,  inculpatul scoţându-şi pantalonii şi chiloţi. Cu penisul în erecţie, el a efectuat mişcări copulatorii, în zona organelor genitale ale minorei. După ce a ejaculat, inculpatul s-a şters cu lenjeria de pe pat şi i-a spus fiicei sale să se îmbrace”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. 

În aceeaşi zi, fetiţa a mers la Tecuci, unde i-a povestit surorii ei  ce i s-a întâmplat, iar ulterior a aflat şi mama acestora, care a anunţat Poliţia. Gabriel Cătălin Postea a recunoscut ce făcuse în faţa anchetatorilor. 

De amintit este că judecătorii au respins cererea Parchetului ca bărbatul să fie decăzut din drepturile părinteşti pe motiv că decizia ar fi excesivă. 

”Nu  se  impune  aplicarea  pedepselor  complementare  şi  accesorii  constând  în  interzicerea  exercitării  drepturilor  prev.  de  art.66  al.1  lit.e,f  Cod  penal (drepturile  părinteşti  şi  dreptul  de a  fi  tutore  sau  curator),  întrucât  inculpatul  nu mai are  în  antecedente  alte  fapte  contra  libertăţii  şi  integrităţii  sexuale,  are  patru  copii  proveniţi  din  relaţia  cu  P .T. ,  iar  sancţiunile  menţionate, în contextul faptic  dat,  ar  fi  excesive  şi  ar  încălca  art.8  din  din  Convenţia  Europeană  a  Drepturilor  Omului  (dreptul  la  respectarea  vieţii  private  şi  de  familie)”, şi-a motivat hotărârea Curtea de Apel Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: