Mulţi chemaţi, puţini aleşi! 1.300 de gălăţeni aflaţi în căutarea unui job şi-au încercat norocul la Bursa generală a locurilor de muncă

Mulţi chemaţi, puţini aleşi! 1.300 de gălăţeni aflaţi în căutarea unui job şi-au încercat norocul la Bursa generală a locurilor de muncă

Un sfert dintre locurile de muncă oferite au fost pentru persoanele cu studii superioare

La manifestarea organizată, vineri 27 aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, simultan în municipiile Galaţi şi Tecuci, au fost selectate în vederea angajării 304 persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai vizitate standuri au fost cele ale angajatorilor cu activităţi în domeniile construcţiilor şi alimentaţiei publice, precum şi standurile organizatorilor de cursuri de recalificare.

Bilanţul acestei ediţii a Bursei poate fi rezumat cu butada biblică: „Mulţi chemaţi, puţini aleşi!

„Au fost contactaţi în vederea participării 538 de agenţi economici din municipiul Galaţi şi 120 din Tecuci. Au dat curs invitaţiei noastre 23 de agenţi din Galaţi şi 25 din Tecuci, care au oferit în total 430 de locuri de muncă, majoritatea (329) în municipiul Galaţi. La această ediţie a Bursei generale a locurilor de muncă, au încercat să-şi găsească joburi 1.300 de persoane din care au fost selectate în vederea interviului pentru angajare 304, ne-a informat Carmen Hantatuc, directorul AJOFM.

Este interesant de reamarcat faptul că au fost selectate în vederea angajării mai multe persoane din Tecuci, decât din Galaţi, cu toate că, în cazul ofertelor de locuri de muncă raportul a fost invers. La Tecuci au fost oferite 101 locuri de muncă, iar la Galaţi 329 şi cu toate astea au fost selectaţi 160 de tecuceni şi 144 de gălăţeni.

Mai puţine joburi decât în 2011

„Bursa se ţine anual, în aprilie şi septembrie. Comparativ cu ediţiile trecute, anul acesta sunt disponibile mai puţine locuri de muncă, iar majoritatea ofertelor provin din domeniile producţie şi servicii", a mai precizat Carmen Hantatuc.

La intrarea în holul Universităţii „Dunărea de Jos", care a găzduit Bursa locurilor de muncă în municipiul Galaţi, pe feţele gălăţenilor aflaţi în căutarea locurilor de muncă se putea citi speranţa, iar după numai câteva minute de trecut în revistă standurile angajatorilor, dezamăgirea.

„Am 26 de ani de experienţă. Am categoria a VII-a şi am ţinut loc şi de maistru, dar de un an şi jumătate sunt pe drumuri. Am găsit la două mese de-aici de la Universitate, două locuri unde să mă angajez, dar nu dau domnule mai mult de 1.200 de lei şi ăsta nu e salariu cu care să trăieşti! Aşa că, ce să fac? Rămân în nădejdea câte unui ciubuc, care mai pică, fiindcă, Slavă Domnului, mă pricep şi la instalaţii electrice, şi la tâmplărie. Fac de toate. Vroiam şi eu să am un rost, că noi aştia mai în vârstă aşa suntem învăţaţi, dar nici pe degeaba n-am să muncesc, oricât ar fi ea criza de criză", ne-a declarat cu năduf, Vasile Mangiurea, în vârstă de 44 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările