Inspiraţi de tinerii care învaţă la Oxford şi Cambridge, studenţii de la Facultatea de Arhitectură Navală din Galaţi vor participa la o competiţie de caiac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care urmează cursurile Facultăţii de Arhitectură Navală din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vor participa la pregătirea pentru o competiţie universitară ce va avea loc de Ziua Dunării.

În urma unui parteneriat pe care Facultatea l-a semnat cu Clubul Sportiv Municipal „Dunărea” (prin amabilitatea preşedintelui Mihai Brandabur) şi cu sprijinul antrenorului Mihai Munteanu, cel care administrează Baza de caiac-canoe a lacului Cătuşa, studenţii dornici de mişcare au la dispoziţie câteva caiace cu care au început deja pregătirea pe lac.

„Am fost inspirat de concursurile tradiţionale dintre studenţii de la Oxford şi Cambridge. Pentru că suntem unica Facultate de Arhitectură Navală din ţară, am zis să dăm posibilitatea studenţilor noştri să se exprime şi în zona extracurriculară şi să simtă pe pielea lor fenomenele despre care studiază la cursuri –stabilitatea şi manevrabilitatea unei ambarcaţiuni. Din cauza pandemiei, am început trainingul doar cu cei din Galaţi, urmând ca pe viitor să extindem programul şi pentru tinerii care vin din judeţele limitrofe. Scopul final este să pregătim trei echipaje cu care să ne prezentăm în competiţie. Vom lansa provocarea celor două Universităţi de stat din Constanţa, e vorba de Universitatea Maritimă şi «Ovidius». Sperăm ca în iunie 2021, dacă vremea şi vremurile ne vor permite, să putem organiza un prim concurs”, a declarat Gabriel Popescu, decanul Facultăţii de Arhitectură Navală.

Tot conf. dr. ing. Gabriel Popescu a explicat că se caută sponsori, pentru ca, din 2021, studenţii să îşi poată proiecta şi realiza singuri propriul caiac.

„Acţiunea face parte dintr-o serie mai amplă prin care noi ne dorim să trezim tinerilor interesul pentru apele care înconjoară Galaţiul şi mai ales pentru Dunăre. Vrem ca studenţii noştri să descopere relaţia dintre navă şi apă prin această iniţiere într-un sport ce a adus mari satisfacţii românilor, prin maestrul Ivan Paţzaikin. Sunt foarte mulţi studenţi interesaţi de acţiunea noastră, aşa că în săptămânile care vor urma vom face o triere importantă, în funcţie de abilităţi. O primă intrare la apă în sensul propriu a avut loc în ultimul weekend din septembrie, când tinerii de la Nave au urcat în caiace (unii pentru prima dată) şi, din fericire, s-au descurcat de minune”, a precizat Manuela Nechita, membră a echipei de organizare. Ziua Dunării se celebrează anual pe 29 iunie.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

România în UE: codaşi la număr de studenţi, fruntaşi la impostură academică

Rector, despre legislaţia COVID-19: „E o mare superficialitate. O universitate cu 30.000 de studenţi se închide la fel ca o şcoală cu 40 de elevi”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite