Gălăţeni păgubiţi cu mii de euro. O femeie i-a convins că le poate obţine angajarea în sistemul medical

Gălăţeni păgubiţi cu
mii de euro. O femeie i-a convins că le poate obţine angajarea în
sistemul medical

FOTO arhivă Adevărul

Femeia a fost trimisă în judecată zilele trecute pentru trafic de influenţă. Poliţiştii DGA Galaţi au stabilit că gălăţeanca a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a lăsat să creadă că poate influenţa concursurile organizate pentru posturile de asistent medical, infirmier şi şofer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a trimis în judecată o femeie din Galaţi pentru trafic de influenţă în formă continuată. Anchetatorii au stabilit că,  pe 20.04.2018, gălăţeanca a primit 2.000 de euro de la o persoană, martor denunţător în acest caz, după ce a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

”În schimbul banilor, i-a promis denunţătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 şi, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical”, spun reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi.

10 zile mai târziu, femeia a repetat scenariul. Aceasta  a primit 3.000 de euro de la un alt martor denunţător, pe care l-a lăsat să creadă că ar avea influenţă tot asupra unui medic din cadrul aceleiaşi unităţi medicale din Galaţi, promiţându-i denunţătorului să îi faciliteze angajarea la Serviciul de Ambulanţă Galaţi, pe un post de şofer. Pentru că ”afacerea” mergea unsă, gălăţeanca a înşelat şi a treia persoană, lăsând-o să creadă că îi poate facilita angajarea la spital.

”În zilele de 17 şi 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro şi 500 de euro de la o altă persoană martor denunţător, după ce a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul aceluiaşi spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 şi, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră”, au stabilit anchetatorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Comision din şpagă, o inovaţie în materie de corupţie. Cât ajunge mita pentru angajare la o companie naţională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările