Focare de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, Spitalul de Copii şi Ambulanţă

Focare de COVID-19 la Spitalul de Urgenţă din
Galaţi, Spitalul de Copii şi Ambulanţă

Foto: arhivă Adevărul

Nu mai puţin de 265 de cadre medicale din judeţul Galaţi s-au infectat cu noul coronavirus. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, este vorba de 33 de medici, 142 de asistenţi medicali şi 90 de brancardieri, infirmieri si ambulanţieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Galaţi se confruntă în prezent cu trei focare de COVID-19 la nivelul unor unităţi medicale şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Cel mai mare focar este la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde au fost confirmate pozitiv 169 de cadre medicale, din care 64 au fost declarate vindecate şi externate.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, 23 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19 în cadrul testării periodice care se efectuează în unitatea medicală, după cum ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a reapărut un focar de coronavirus. Patru cazuri au fost până acum confirmate. În total, la nivelul judeţului Galaţi, 265 de cadre medicale au fost infectate. Este vorba de 33 de medici, 142 de asistenţi medicali şi 90 de brancardieri, infirmieri si ambulanţieri.

1.786 de gălăţeni au fost diagnosticaţi până acum cu COVID-19, cu 57 mai mulţi decât miercuri, 22 iulie, iar 113 persoane au decedat. Îmbucurător este că 25 de persoane au fost declarate vindecate şi externate în ultimele 24 de ore. Au fost efectuate 15.289 de teste.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările