Cel mai modern centru de pregătire profesională pentru personalul din sectorul de transport pe ape interioare a fost inaugurat la Galaţi

Cel mai modern centru
de pregătire profesională pentru personalul din sectorul de transport pe ape
interioare a fost inaugurat la Galaţi

Foto: news.ro

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale a inaugurat o investiţie de 20 de milioane de lei realizată pentru dezvoltarea Subunităţii Ceronav Galaţi, necesară instruirii personalului navigant fluvial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia în valoare de 20 milioane de lei de la Galaţi reprezintă cel mai modern centru de pregătire profesională pentru personalul din sectorul de transport pe ape interioare. Centrul deţine facilităţi de instruire atât pentru pregătirea teoretică, cât şi pentru cea practică şi echipamente moderne şi inovative, care vor contribui la creşterea calităţii activităţii de instruire bazată pe competenţe, conform reglementărilor europene.

La eveniment au participat reprezentanţi din conducerea Ministerului Transporturilor, autorităţii navale, autorităţilor publice locale, operatorilor de transport, administraţiilor fluviale şi instituţiilor de educaţie.

”România are aproximativ 10.000 de navigatori pe ape interioare. În acest sens, Ministerul Transporturilor susţine demersul constant al CERONAV de a oferi personalului navigant fluvial formare profesională la standarde înalte”, a declarat Ionel Minea, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor pentru news.ro.

”Obiectivul de la Galaţi este esenţial în strategia de dezvoltare a infrastructurii Ceronav privind activitatea de instruire din sectorul navigaţiei pe ape interioare, având impact asupra creşterii mobilităţii personalului navigant român”, a precizat Ovidiu Sorin Cupşa, directorul general Ceronav.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările