Aparatură nouă de radiologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi

Aparatură nouă de radiologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi

Noul aparat de radiografie cumpărat de spitalul din Galaţi FOTO CJG

Noul aparat digital de radiologie a costa 2,2 milioane de lei, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţie de peste 2,2 milioane de lei pentru secţia de Radiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. Consiliul Judeţean Galaţi a achiziţionat un aparat de radiologie cu scopie şi grafie.

„Aparatul radiologic digital pe care l-am achiziţionat este unul dintre cele mai moderne echipamente de acest tip din ţară. Calitatea imaginilor este mult mai bună, gradul de iradiere este redus semnificativ, iar dintr-o singură expunere se pot analiza radiologic mai multe părţi anatomice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Vom continua şi anul acesta să achiziţionăm aparatură medicală performantă pentru toate spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor)”, a adăugat Costel Fotea.

Aparatul de radiologie a costat 2.219.000 lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Personalul unităţii medicale a demarat deja procedurile de autorizare a echipamentului medical. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt realizate aproximativ 14.000 de investigaţii radiologice în fiecare lună.  Unitatea medicală este dotată cu şapte aparate de radiologie.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările