Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere în trafic. Sunt vizate autobuzele, microbuzele, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri

Acţiune de amploare a
Poliţiei Rutiere în trafic. Sunt vizate autobuzele, microbuzele, precum şi alte
autovehicule de transport persoane sau mărfuri

Foto: arhivă Adevărul

Pe parcursul săptămânii 22–28 iulie, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea se va desfăşura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

”În cele 7 zile, controalele poliţiştilor vor avea în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În ceea ce-i priveşte pe conducătoriui autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: