10 idei inovatoare de start-up-uri în sectorul agroalimentar.  Două companii vor fi premiate cu granturi de 15.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 13 noiembrie 2018, începând cu ora 9,30, în Sala Aula Magna, str.Domnească 111, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, Fundaţia SATEAN, în calitate de EIT Food Hub pentru România, organizează Demo Days: EIT Food RIS Innovation Grants, un eveniment de excepţie în domeniul inovării agroalimentare.

Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) este un organism independent al UE,  care are rolul de a întări capacitatea de inovare a Europei. EIT are un rol vital în sprijinirea obiectivelor UE de a crea o creştere economică durabilă şi locuri de muncă, ajutând antreprenorii şi inovatorii să-şi transforme cele mai bune idei în produse si servicii utile Europei.

EIT cultivă talentul antreprenorial şi susţine ideile noi, reunind „triunghiul cunoaşterii” format din întreprinderi, universităţi şi centre de cercetare de vârf pentru a crea parteneriate transfrontaliere dinamice, numite comunităţi de cunoaştere (CCI – comunităţi de cunoaştere şi inovare).

Misiunea EIT este să contribuie la competitivitatea Europei, la creşterea economică durabilă şi la crearea de noi locuri de muncă, prin promovarea şi întărirea sinergiilor şi a cooperării între întreprinderi, instituţii de învăţământ şi organizaţii de cercetare; să creeze un mediu favorabil ideilor creative, pentru ca Europa să fie un loc propice spiritului antreprenorial şi inovaţiilor de nivel mondial.

EIT Food (https://eit.europa.eu/) este una din cele şase comunităţi de inovare (EITKIC), având ca scop  plasarea Europei în centrul unei revoluţii globale a producţiei şi a inovării alimentare.  În cadrul gamei globale de activităţi pe care o explorează, o reală semnificaţie este cea de RIS Fellowships Project (http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/).

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai Universităţii din Varşovia (care sunt reprezentanţii AM pentru programul EIT-Food), reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi (care vor prezenta contextul cercetării în sectorul agroalimentar), un reprezentant al Companiilor/ Asociaţiilor agricole (care va prezenta contextul real a sectorului agricol) şi 10 start-up-uri care vor reflecta ideile lor de afaceri inovatoare în sectorul agroalimentar (selectate din toate cele înscrise în program). 

Totodată, în cadrul conferinţei, vor fi selectate primele două companii care vor fi premiate cu un grant de 10.000 de euro (prima) şi un grant de 5.000 de euro (a doua), cât şi doi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care vor prezenta submăsurile 16.1/16.1a din PNDR care vizează inovarea şi dezvoltarea de proiecte pilot prin intermediul grupurilor operaţionale.

Printre persoanele care vor prezida conferinţa va fi şi un expert în planificarea cererilor de finanţare, care va ilustra orizontul proiectelor prezentate şi rezultatele obţinute.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite