Primarul PSD Focşani a certat PNL în discursul de Ziua Unirii Principatelor Române. De unde a primit răspuns

Primarul PSD Focşani a certat PNL în discursul de Ziua Unirii Principatelor Române. De unde a primit răspuns

Ziua Unirii la Focşani a fost marcată de discursuri politice

Edilul-şef al Focşaniului, Cristi Valentin Misăilă (PSD), a spus în alocuţiunea sa de la sărbătoarea zilei de 24 Ianuarie că nu îi convine că PNL colaborează cu partide din afara coaliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

De Ziua Unirii Principatelor Române, la Focşani a fost organizat şi un ceremonial dedicat evenimentului de la 24 Ianuarie 1859, unde autorităţile locale au avut în program şi discursuri.

Dacă reprezentanţii Guvernului şi cei ai Consiliului Judeţean Vrancea au încercat să transmită mesaje pozitive şi să îndemne la unitate, primarul PSD al Focşaniului a ieşit în evidenţă cu un discurs politic.

Supărat că manifestările de 24 ianuarie nu au fost acceptate în maniera festivistă propusă de el, cu evenimente de peste 300.000 de lei, Misăilă a reproşat colegilor PNL din coaliţia de guvernare că la nivel local liberalii au alte preferinţe.

„România este astăzi condusă de o coaliţie care şi-a asumat responsabilitatea guvernării.  Reuşita guvernării însă depinde în mod esenţial de disponibilitatea membrilor coaliţiei de a lucra cu cei din coaliţie, nicidecum cu cei din afara ei.  Nu se poate să vrei, pe de o parte, să te bucuri de avantajele oferite de apartenenţa la această coaliţie, iar pe de altă parte să ai înţelegeri politice şi personale cu adversarii coaliţiei din care faci parte”, a spus Cristi Misăilă.

Dacă liberalii nu au răspuns acuzaţiilor acestuia, întrucât s-au reunit într-o şedinţă prezidată chiar de preşedintele partidului, Florin Cîţu, venit la Focşani după manifestările oficiale, replica pentru primar a venit de la USR, partid care împreună cu PNL formează o majoritate politică în Consiliul Local Focşani.

„Discursul de astăzi al domnului primar a fost unul de dezbinare şi nu de unire, a fost unul politic şi nu afectiv, pentru că este totuşi o zi în care noi trebuie să fim mai buni, mai empatici’, a spus Alexandra Tătaru, viceprimarul municipiului Focşani (USR).

Alături de autorităţi, în Piaţa Unirii s-au adunat aproximativ 1.000 de vrânceni. La eveniment a fost prezent şi ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. 

Vă mai recomandăm:

Mica Unire îi dezbină pe primarul PSD şi aleşii PNL-USR. Sursa neînţelegerii: banii alocaţi sărbătorii

O zi plină de manifestări dedicate Unirii Principatelor. Ce se întâmplă pe 24 ianuarie la Focşani


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările