Pădurea de la “Focul viu”, retrocedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis ca o parte a rezervaţiei geologice de la Andreiaşu de Jos să rămână fără pădurea de brazi. Autorităţile locale au fost nevoite să pună în aplicare o hotărâre a instanţei prin care moştenitori de a şaptea spiţă ai maiorului Alexandru Orleanu au primit 259 ha de pădure.

O zonă unică în ţară, înconjurată de păduri de brazi, de fenomene care frizează paranormalul şi de legende pe măsură. Este rezervaţia „Focul viu", de la Andreiaşu de Jos, unul dintre simbolurile Vrancei care recent a fost ciunţit prin aplicarea prevederilor seci ale unei legi.

Printr-o hotărâre judecătorească a Tribunalului Bucureşti, pădurea de brazi ce străjuieşte rezervaţia a fost retrocedată! 259 de hectare au fost date moştenitorilor de a şaptea spiţă ai maiorului de armată Alexandru Orleanu. 20 de hectare reprezintă pădurea rezervaţiei naturale „Focul viu", însă autorităţile susţin că moştenitorii au insistat să primească vechiul amplasament, iar legea le-a dat dreptate.

„În primă fază nu se ştia cât se vrea a fi retrocedat şi ce suprafaţă. Este adevărat că ar fi fost normal să înlocuim acest amplasament, cel puţin bucata de pădure ce revenea rezervaţiei, pentru a o păstra în proprietatea Consiliului Local. Nu s-a putut întrucât moştenitorii, este vorba de rude de a şaptea spiţă, strănepoate şi aşa mai departe, au insistat să primească vechiul amplasament, iar legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei le dă voie", ne-a explicat Ionel Budeanu, primarul comunei Andreiaşu.

Află amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite