FOTO VIDEO Cum şi-a adaptat o tânără afacerea „trendului“ COVID-19: „Rochiile de ocazie sunt pe locul 2 acum“

FOTO VIDEO Cum şi-a adaptat o tânără afacerea „trendului“ COVID-19: „Rochiile de ocazie sunt pe locul 2 acum“

Gina Avram este o antreprenoare din Focşani

Focşăneanca Gina Avram este o pasionată croitoreasă din Focşani, cu o bogată experienţă la una dintre renumitele fabrici ale oraşului. Acum, şi-a adaptat întreaga afacere pentru a ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ani de zile şi-a dorit să aibă propria afacere în domeniul fashion, iar şansa i-a surâs anul trecut, când, după un curs de antreprenoriat, a fost fericita câştigătoare a unui program Start up, prin intermediul căruia a atras fonduri europene nerambursabile şi a deschis în Focşani un atelier de croitorie extrem de modern.

GALERIE FOTO

Aici, împreună cu alte patru angajate, confecţionează pentru clienţii ei rochii de gală, rochii de seară, îmbrăcăminte pentru copii. Pandemia de coronavirus a determinat-o însă să se adapteze din mers situaţiei, astfel încât afacerea sa să nu aibă de suferit, dar în acelaşi timp să vină şi în sprijinul populaţiei, mai ales că sistemul de sănătate se confruntă cu o acută lipsă a materialelor sanitare. 

Vorbim de măşti de protecţie, refolosibile, pe care Gina şi colegele ei de atelier le confecţionează din prima zi a stării de urgenţă. De altfel, atunci i-a venit şi ideea, când din dorinţa de a se proteja, şi-a croit prima mască de protecţie, exemplu urmat de angajate şi extins, astfel încât azi a ajuns la comenzi importante în atelierul aflat în centrul oraşului.
“Ne-am reorientat pentru că avem solicitări şi pentru că în momentele acestea rochiile de ocazie sunt pe locul doi. Pe de altă parte, venim în sprijinul celor care vor să se protejeze cu aceste măşti care, mai nou, sunt impuse. Nu facem măşti chirurgicale, să respectăm toate standardele medicale. Noi facem măşti de protecţie, dintr-o ţesătură care conţine bumbac, reutilizabilă, care se poate spăla, dezinfecta, se poate călca. Avem solicitări şi de la farmacii, şi de la magazine, de la persoane care încă mai lucrează şi de la persoane care trec pe stradă şi văd anunţul pe care l-am pus la atelier”, ne spune Gina Avram.

Zilnic, din atelierul antreprenoarei pleacă spre furnizorii ei peste 400 de măşti, pe care le vinde cu 5 lei/bucata.  

În atelier sunt confecţionate şi măşti de diferite culori şi modele, pentru doamne sau domni care vor să-şi  asorteze vestimentaţia.

De altfel, la Focşani, dar şi în tot judeţul Vrancea intră în vigoare de vineri o decizie a Comitetului pentru situaţii de urgenţă, prin care oamenii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie atunci când merg în spaţii publice, respectiv magazine, instituţii şi pe stradă.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările