A murit fiica unui fost primar al municipiului Focşani. Organele prelevate de la tânără vor salva alte vieţi

A murit fiica unui fost primar al municipiului Focşani. Organele prelevate de la tânără vor salva alte vieţi

Raluca Giurgea avea 40 de ani FOTO: Facebook Raluca Giurgea

Raluca Giurgea avea 40 de ani şi a fost grav accidentată săptămâna trecută, într-un accident în care a murit un alt focşănean, Radu Druică, director în cadrul Agenţiei Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raluca Giurgea, fiica omului de afaceri Pantazică Toader, fost primar al Focşaniului şi a Getei Toader, fostă directoare de la Sucursala Vrancea a Loteriei Române s-a stins din viaţă pe un pat de spital din Constanţa.

Tânăra a fost în urmă cu mai bine de o săptămână victima unui cumplit accident de circulaţie produs în judeţul Constanţa, soldat cu moartea celui cu care se afla în maşină, Radu Druică, tot din Focşani, director în cadrul Agenţiei Plăţi şi intervenţie în Agricultură.

Tânăra de 40 de ani se afla în moarte cerebrală iar familia a fost de acord ca organele Ralucăi să fie prelevate pentru a fi salvate alte vieţi.

„A fost o prelevare multiorgan, s-au prelevat cordul, plămânii, ficatul şi amândoi rinichii. Cordul va merge în Slovenia, plămânii în Germania, iar ficatul şi rinchii vor fi transplantaţi la Institutul Fundeni”, a declarat pentru Digi24 Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale a Transplantului.

Raluca Giurgea a fost căsătorită cu Nucu Giurgea, fiul lui Nicolae Giurgea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea şi va fi înmormântată sâmbătă la Focşani.

Vă mai recomandăm:

Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla s-a lovit de un autocamion

De ce organe ale unor români aflaţi în moarte cerebrală ajung în străinătate, deşi lista pentru transplanturi din ţară e lungă

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările