Procesul lui Iustin Covei, prinţişorul „penal“ al judecătorului Covei, a fost din nou amânat. Beizadeaua magistratului susţine că este nevinovat

Procesul lui Iustin Covei, prinţişorul „penal“ al judecătorului Covei, a fost din nou amânat. Beizadeaua magistratului susţine că este nevinovat

Iustin Covei a fost arestat pentru falsificare de carduri

Fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel din Craiova, a fost arestat anul trecut în luna septembrie pentru clonare de carduri. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat procesul pentru data de nouă ianuarie 2012. Iustin Covei este acuzat alături de alte 17 persoane de infracţiuni privind comerţul electronic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iustin Covei a devenit faimos în Craiova din cauza scanadalurilor în care a fost implicat de-a lungul anilor. Pe numele său existau cel puţin şapte dosare penale, printre capetele de acuzare numărându-se conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis, vătămare corporală, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri sau tulburarea ordinii publice.

Pe lângă Iustin Covei au mai fost trimişi în judecată, Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană. În stare de libertate sunt judecaţi Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şi Tudor Rada. Prinţişorul judecătorului Covei a fost filmat chiar în timp ce ridica sume de bani d ela un ATM din Bucureşti, care culmea era amplasat chiar lângă sediul poliţiei. Iustin Covei a fost pus în libertate de către magistraţii Tribunalului Bucureşti în luna august a acestui an.

Iustin Covei, amendat la o zi după ce a fost eliberat din penitenciar. A fost oprit  în trafic pe data de 13 octombrie de poliţiştii de la Rutieră, care au constatat că nu avea la el toate actele maşinii, iar geamurile autoturismului erau acoperite cu folie neagră. Covei le-a spus poliţiştilor că a plecat în grabă de acasă şi de aceea a uitat documentele maşinii „Şi-a recunoscut vina. A semnat procesul verbal. A fost sancţionat cu 900 de lei pentru că nu avea permisul asupra lui şi că avea folie pe geamuri neologată RAR“ , a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Iustin Covei este un împătimit al curselor de maşini. În 2007 a fost descalificat de la un astfel de concurs, după ce a încercat să se dea mare în faţa celor prezenţi la eveniment. A fost huiduit, însă de toată lumea, care a fost dezamăgită de atitudinea acestuia.

VIDEO

Procurorii DIICOT nu au reuşit să stabilească până acuma care este valoarea prejudiciului în cazul lui Iustin Covei. Membrii grupului infracţional acţionau atât în ţară, cât şi în străinătate. Aceştia instalau dispozitive cu camere de luat vederi pe bancomate, iar datele obţinute erau trimise în România, unde erau imprimate pe carduri blanc. Banii erau extraşi de la ATM-uri din România. 

În urma descinderilor oamenii legii au confiscat un Ferrari 360 Modena, deţinut de Mihăilă, un Audi A4 şi unul TT ale lui Bîrcă, un Mercedes Benz C200 deţinut de Buruiană, un BMW 525 deţinut de Hălănei, BMW-ul 765 al lui Covei, un Volkswagen deţinut de Dirivan, Bentley-ul Continental al lui Fulgerică şi un Audi Q7 deţinut de Nixon. Rând pe rând inculpaţii au fost eliberaţi şi au cerut instanţei să li se restituie autoturismele. Toţi sunt acuzaţi de clonare de carduri.

Cazurile în care Iustin Covei a fost implicat

aprilie 2002
A distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP)


mai 2003
A fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP
ianuarie 2004


A intrat armat un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat doar la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere

februarie 2004
A provocat un grav accident rutier, conducand cu viteza excesiva un autoturism Mitsubishi neînmatriculat.  Soluţia: două luni de detenţie, dar tot cu suspendare.


aprilie 2004
A intrat cu un scuter într-o maşina a Poliţiei. A fost doar amendat


iulie 2004

A bătut un taximetrist căruia i-a luat şi staţia radio. Dosar soluţionat cu NUP


august 2005
A dezbrăcat un tânăr pentru a-l fotografia, apoi l-a băgat într-o pubelă. Tânărul şi-a retras plângerea, soluţia-NUP


ianuarie 2006
A fost acuzat că a înjunghiat o tânără, însă în timpul cercetărilor aceasta a declarat că totul a fost o greşeală. S-a dispus NUP, pentru că tânăra şi-a retras plângerea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările