Craiova: Zaibărul de Băileşti „se suie la cap, cade la picioare şi ţine loc de mâncare“

Craiova: Zaibărul de Băileşti „se suie la cap, cade la picioare şi ţine loc de mâncare“

Degustarea vinului, luată în serios la Festivalul zaibărului

Oltenii s-au luat la întrecere astăzi pentru titlul de „cel mai bun zaibăr“, cu rodul strugurilor  de anul acesta, în plin festival local, al zaibărului şi al prazului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul a sfinţit zaibărul, iar degustători aleşi pe sprânceană au dat verdictul. Trei din unsprezece competitori pentru „cel mai bun“ au plecat acasă cu câte o paporniţă, bani şi o diplomă. Locul I i-a revenit lui Florin Mititelu, pe doi s-a clasat Alexandru Urziceanu, iar poziţia a treia a fost ocupată de Felician Ionescu.

„Am venit pentru primul loc, dar e bine şi pe doi. Sper la anu’ să câştig“, spunea emoţionat Alexandru Urziceanu, cunoscut drept cârciumar de-o viaţă.

Deşi nu s-a numărat printre câştigători, Lazăr Chirea e mândru de vinul său şi are motiv de mulţumire când e rost de festival, căci multe lucruri frumoase se petrec atunci sub nasul său, acasă la Amza Pellea, în acceaşi curte unde locuieşte şi nea Lazăr.

Lazăr Chirea

De pe masa celei de-a treia ediţii a Festivalului Zaibărului şi al Prazului n-au lipsit saramaura de pui, cu ceapă, nu cu usturoi, şi nici pâinea făcută în ţăst.

Petrecerea continuă cu grătare şi muzică popular până târziu în seară.

Citeşte mâin în Adevărul  povestea zăibărului, sărbătorit în festival.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările