CEDO a condamnat România în cazul tânărului de 19 ani care a murit în urmă cu 10 ani la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Valentin Câmpeanu a decedat în condiţii suspecte

CEDO a condamnat România în cazul tânărului de 19 ani care a murit în urmă cu 10 ani la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare. Valentin Câmpeanu a decedat în condiţii suspecte

CEDO a condamnat România în cazul tânărului care a murit în condiţii suspecte

Valetin Câmpeanu, în vârstă de 19 ani, a fost găsit pe data de 13 septembrie 2014 în curtea Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare din judeţul Dolj. Tânărul avea SIDA, iar din această cauză a fost închis într-un depozit întunecos, fără haine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost găsit în condiţii greu de imaginat de reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice. Valentin Câmpeanu cântărea 45 de kilograme, iar nimeni nu îşi dorea să îl atingă din cauză că avea SIDA. Pacientul a murit pe data de 20 septembrie 2004.
 
Au câştigat la CEDO
 
Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice şi Interights au dat în judecată statul pentru că nu au anchetat atent cazul tânărul de 19 ani bolnav de SIDA. 
 
CEDO a stabilit ca statul să plătească 10.000 de euro către Centrul de Resurse Juridice şi 25.000 de euro către organizaţia Interights. 
 
Valentin Câmpeanu nu avea rude care să îl reprezinte. Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice au depus plângere la parchet după decesul tânărului de 19 ani bolnav  infectat cu HIV. Anchetatorii au dispus neînceprea urmării penale pe motiv că nu au existat elemente care să indice că autorităţile sunt responsabile de decesul pacientului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: