Un delfin viu eşuat pe plaja Tataia a murit sub privirile salvatorilor

Un delfin viu eşuat pe plaja Tataia a murit sub privirile salvatorilor

Delfinul eşuat pe plaja Tataia

Femela lungă de 1,30 metri a fost găsită în spatele Universităţii Ovidius din Constanţa. Avea o afecţiune gravă a urechii interne şi era subnutrită. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa Mare Nostrum a fost anunțată telefonic miercuri de către dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, despre faptul că pe plaja Tataia, în spatele Universității Ovidius, se află un delfin viu, eşuat.

Ajuns la fața locului, Marian Paiu, coordonatorul echipei de activități de teren din cadrul ONG Mare Nostrum, a observat că delfinul care făcea parte din specia Phocoena phocoena, o femelă de 1,30 metri lungime, se afla încă în viață, însă într-o stare de subnutriție avansată.

Coordonatorul echipei și salvamarii prezenți au recurs la o serie de acțiuni de menținere în viață a delfinului eșuat. Dar mamiferul prezenta semne clare de boală: subnutriție, semne vitale slabe, grave probleme de orientare. În cele din urmă, cu toate eforturile salvatorilor, a murit.

În urma analizelor realizate, specialiştii au constatat că delfinul prezenta o infestare avansată cu paraziți la nivelul urechii interne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările