Sunt căutaţi vinovaţii exploziei de la Mangalia

Accidentul de la unitatea militară este anchetat de un procuror militar. Martorii scenelor din unitate spun că au văzut un nor cauzat de acidul din combustibil, apoi au auzit ţipetele răniţilor. În urma deflagraţiei, şapte militari au ajuns la spital cu arsuri grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circumstanţele în care s-a produs accidentul sunt încă neclare. În timp ce martorii au vorbit despre o explozie şi o aprindere a combustibilului de rachetă, ce tocmai era încărcat în acel moment în rezervor, procurorul a spus că un furtun al instalaţiei s-a desprins şi i-a stropit pe cei care efectuau transferul cu un acid foarte coroziv şi extrem de toxic. Deocamdată, ancheta este departe de a fi terminată.

Măsuri de prim ajutor

Procurorul Claudiu Lazăr a audiat deja doi dintre martorii scenelor produse în incinta unităţii. „Nu prea şi-au dat seama iniţial ce s-a întâmplat. Au spus că au văzut un nor ca de fum şi apoi au auzit ţipetele de durere ale victimelor“, a relatat procurorul.

Intervenţia pompierilor care asistau, conform procedurii, la transferul carburantului, tocmai pentru că exista pericolul de explozie, s-a dovedit a fi salvatoare. „Au pus furtunul pe răniţi ca să neutralizeze, cât de cât, efectul acidului şi în acelaşi timp s-a acţionat şi asupra instalaţiei pentru ca produsul chimic să nu se mai împrăştie“, a mai arătat procurorul.

Învinuirile


În timpul intervenţiei, Ionuţ Săraru, unul dintre pompieri, s-a intoxicat cu gazul emanat de produsul toxic. La acest moment nicio persoană nu este pusă sub învinuire pentru cele petrecute în incinta unităţii.

„Se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea normelor de protecţie a muncii, inclusiv neglijenţă în serviciu“, a adăugat Claudiu Lazăr, afirmând că va dispune o expertiză tehnică şi eventual o reconstituire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările