Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a retras proiectul privind noul regulament al parcărilor din oraş

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a retras proiectul privind noul regulament al parcărilor din oraş

La presiunea opiniei publice, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat că amână votul pentru regulamentul parcărilor din Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am luat cunoştinţă de faptul că anexele care conţin tarifele nu au fost încărcate online, deşi au circulat în spaţiul public. Este o defecţiune a aparatului administrativ, pe care mi-o asum. Aprobarea regulamentului va fi amânată, iar anexele rămân în consultare publică”, a anunţat Vergil Chiţac în şedinţa Consiliului Local de vineri, 26 februarie.
 
De cealaltă parte, consilierii USR PLUS susţin o dezbatere reală pentru regulamentul parcărilor din Constanţa. Acesta va trebui să fie rodul consultărilor dintre administraţia locală, specialisti în mobilitate urbană, reprezentanţi ai instituţiilor de profil şi societatea civilă. 
 
„În perioada imediat următoare vom face demersuri pentru organizarea unor dezbateri online la care să aibă acces toţi constănţenii. Forma actuală a regulamentului are nevoie de modificări, iar decizia de a amâna adoptarea acestuia este de salutat“, conform unei postări publice.
 
În şedinţa Consiliului Local de vineri, 26 martie, urma să se supună la vot noul regulament privind parcările din Constanţa. Oraşul a fost împărţit în trei zone, cu tarife diferenţiate.
 
În centrul oraşului, tariful de parcare a fost stabilit pentru primele două ore la suma de  7 lei/ oră + TVA, iar dacă se depăşeşte timpul, pentru cea de-a treia oră costul este de 15 lei + TVA. Abonamentul pe un an este de 208 lei. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările