Primar trimis în judecată pentru fals intelectual. Alţi doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia

Primar trimis în judecată pentru fals intelectual. Alţi doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia

Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu                       FOTO: FB Dumitru Timofte

Edilul este acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa.

Edilul este acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual.

Concret, procurorii spun că primarul a „semnat şi a atestat, în mod nereal, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”.

În acelaşi timp, primarul Dumitru Timofte ar fi făcut presiuni asupra unei angajate a primăriei, Mihaela Petcu (secretarul comunei), să semneze şi să ateste un document care conţinea falsul comis de primar. Ulterior, documentul a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.

Angajata primăriei şi-a recunoscut faptele şi a încheiat acord de  recunoaştere a vinovăţiei. Deasemenea, şi Constantin Puşcaşu, consilier local şi preşedintele şedinţei din 18 octombrie 2017, şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere.

Cei doi, spun procurorii, „au semnat şi au atestat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului ca, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Balcescu şi o societate comercială, aprobare ce în realitate nu a fost dată de consiliul local.”

Pe aceeaşi temă:

Poliţişti în slujba şpăgii. Cazul agenţilor de la ţară judecaţi pentru că luau mită de la şoferi şi „rezolvau“ permise auto

Noi detalii în cazul preotului pervers din Arhiepiscopia Tomisului. A vrut să facă sex cu o fetiţă de 10 ani din Mangalia

Comisarul de penitenciar vândut criminalilor condamnaţi pe viaţă. „Era ca la magazin: domnul bandit spunea ce vrea, domnul agent se ducea şi aducea“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: