Gheorghe Hânsă, fost primar al oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare

Gheorghe Hânsă, fost primar al oraşului Cernavodă, condamnat la închisoare cu executare

Gheorghe Hânsă, fost primar la Cernavodă

Fostul primar al oraşului Cernavodă a fost acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu. Sentinţa dată joi, 16 ianuarie, este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul primar al oraşului Cernavodă a fost condamnat joi, 16 ianuarie, la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa este definitivă. În acelaşi dosar a fost inculpat şi fiul fostului primar, Tiberiu Hânsă, care a fost achitat.

Condamnă pe inculpatul Gheorghe Hânsă la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni pentru savârvirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze este concurentă cu cea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 8 luni prin sentinţa penală nr. 3638/18.11.2014 a Judecatoriei Medgidia, definitivă prin decizia penala nr. 388/P/29.03.2016 a Curţii de Apel Constanta. Contopeşte pedeapsa aplicată inculpatului prin sentinţa penală de mai sus cu pedeapsa aplicată în prezenta cauză şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 10 luni închisoare”, se arată în sentinţa judecătorilor.

Hânsă a fost acuzat de procurori de sâvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în cazul lucrărilor de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, dar şi în cazul semnării unor contracte de deszăpezire.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi fostul viceprimar al oraşului Cernavodă, Suliman Ecrem.

Pe aceeaşi temă:

Fost primar al oraşului Cernavodă, trimis în judecată de DNA. A prejudiciat primăria cu 1 milion de lei

PNL Constanţa, nevoit să renunţe la primarul Hânsă de la Cernavodă, închis pentru abuz în serviciu


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările