FOTO Farmecul de odinioară al oraşului Constanţa: „Erau familii frumoase, oameni eleganţi“

FOTO Farmecul de odinioară al oraşului Constanţa: „Erau familii frumoase, oameni eleganţi“

Oraşul Constanţa Colecţie Fortepan, Pascale Roibu

Oraşul Constanţa din perioada anilor 1960-1970 avea un farmec aparte, pe care-l mai regăsim doar în imaginile de arhivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Zona istorică a oraşului Constanţa era în anii 60 – 70 o încântare. Nu existau ruine, iar spaţiile verzi erau îngrijite. Drumul spre plaja Modern era o plimbare în sine, iar taluzul oraşului o adevărată încântare.
 
Şi constănţenii surprinşi în imaginile de arhivă sunt oameni frumoşi, a căror eleganţă poate fi o lecţie de viaţă pentru urmaşii lor.  
 
Domnii nu renunţau la costum nici în peroada verii, iar doamnele erau cochete şi îmbrăcate decent şi în drum spre plajă. 
 
Adulţii de astăzi îşi aduc aminte cu nostalgie de locurile copilăriei lor:
 
- Este plaja mea de suflet, aici am văzut marea pentru prima oară, când aveam doar 5 ani şi unde reveneam in fiecare an cu părinţii.
- A fost frumos cândva, acum ca să cobori îţi trebuie curaj, e plin de gropi şi de gunoaie, păcat
- Aici am crescut, aici am învăţat sa înot, am văzut cum s-a făcut taluzarea, apoi construcţiile de pe plajă, cabinele unde te schimbai, duşuri, etc. La vremea aia era super modern şi civilizat.
- Lumea era altfel era decenta, familii frumoase educatie sanatate ..eh erau restrictii si atunci dar era mai bine oarecum ..citeam carti nu aveam telefoane etc ..ce sa mai ..acum democratia asta ..selectie "naturala " 
 - Amintiri frumoase de pe malul mării. Oameni eleganţi şi bronzaţi, curăţenie şi simplicitate.
    

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările