Decizie surprinzătoare luată de o vedetă TV. Mircea Solcanu reapare la rampă. Unde va putea fi văzut prezentatorul

Decizie surprinzătoare luată de o vedetă TV. Mircea Solcanu reapare la rampă. Unde va putea fi văzut prezentatorul

Mircea Solcanu, student-boboc, alături de colegii şi de profesorii săi de la Actorie din „Ovidius“ Foto AT

Mircea Solcanu, fosta vedetă Acasă TV şi Kanal D, a început o nouă etapă a vieţii. Prezentatorul TV a luat o decizie surprinzătoare în privinţa carierei sale.

Mircea Solcanu s-a retras de câţiva ani din viaţa publică, nemaidorindu-şi să apară pe sticlă, în urma unor controverse. El s-a detaşat de luminile reflectoarelor şi s-a întors acasă, la Constanţa, de unde a început drumul lui în audio-vizual, ca prezentator de radio.

Solcanu şi-a luat timp pentru a se îngriji în principal de sănătatea sa. În urmă cu câţiva ani, el a fost nevoit să treacă printr-o intervenţie chirurgicală extrem de riscantă la Viena, pentru îndepărtarea unei tumori la cap. Operaţia a reuşit, cu succes, dându-i răgaz să îşi reevalueze priorităţile.

Vedeta TV s-a dedicat proiectelor de voluntariat activând în zona apărării drepturilor animalelor. După o perioadă dîn care a dus o viaţă discretă, Mircea Solcanu s-a hotărât să îşi urmeze o pasiune mai veche – actoria. El s-a înscris la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, unde a susţinut examen în sesiunea de vară şi a fost admis la „fără taxă“, la specializarea Artele spectacolului (Actorie).

În calitate de student-boboc, Solcanu a fost prezent alături de colegi marţi, 1 octombrie, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020. Ceremonia s-a ţinut la Constanţa în Piaţa Ovidiu, pentru toate instituţiile de învăţământ superior din oraş. 

Vedeta TV a declarat că şi-a dorit întotdeauna să studieze arta actoriei cu profesionişti, fiind înclinat de mic către scenă. „Am început o altă aventură“, a afirmat el. 

FOTO dreapta: Mircea Solcanu, student-boboc

„În prezent, în Facultatea de Arte, în cadrul celor trei domenii de licenţă – Muzică, Teatru şi Arte plastice, decorative şi design -, îşi desfăşoară activitatea 43 de cadre didactice titulare, şi studiază 182 de studenţi.

Absolvenţii facultăţii sunt licenţiaţi în procent de 100%, marea majoritate a acestora găsindu-şi locuri de muncă în instituţii de învăţământ, de cultură sau cu profil artistic din ţară sau din străinătate, fapt ce confirmă buna lor pregătire în domeniul studiat“, se arată în prezentarea facultăţii de la „Ovidius“.

De aici au plecat nume care au devenit cunoscute publicului pe micul şi pe marele ecran, cum ar fi Dorotheea Petre sau Diana Dumitrescu, care au studiat la Actorie la „Ovidius“.

În Constanţa există trei teatre: Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii şi Tineret. Actorii constănţeni sunt deseori selectaţi pentru roluri însemnate din producţiile cinematografice. 

Pe aceeaşi temă: 

Reacţie dură din comunitatea gay. Mircea Solcanu îl critică pe Remus Cernea: „Îndepărtează homosexualii de pactul civil“

INTERVIU Mihai Mărgineanu: „Este o tâmpenie să fii celebru. Când eşti celebru, totul devine mai scump“

 

     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: