VIDEO Imagini violente: bărbat doborât şi lovit cu pumnii de un poliţist. Reacţia reprezentanţilor Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean a filmat o scenă violentă, în care sunt implicaţi patru poliţişti şi un bărbat. Acesta din urmă a fost trântit la pământ şi lovit în repetate rânduri de unul dintre poliţişti.

Clipul a fost postat de stiridecluj.ro şi a fost filmat de un clujean care nu şi-a făcut public numele. Deşi clipul nu are sonor, pe imagini se poate vedea cum poliţiştii discută în contradictoriu cu un om, care la un moment dat se îndepărtează şi ridică mâna ameninţător în direcţia acestora. În câteva momente, unul dintre poliţişti l-a atacat şi l-a doborât, aplicându-i mai mulţi pumnii, chiar şi în timp ce omul se afla la pământ. Apoi, poliţiştii l-au încătuşat şi l-au dus spre o secţie de poliţie.

Un bărbat a fost doborât şi lovit cu pumnii de un poliţist

Ce spune autorul filmării

Autorul filmării a făcut şi un scurt comentariu: „Mi se pare un pic abuz, la prima vedere. Dar, după ce am întrebat o persoană care acum a ajuns poliţist, se poate considera că nenea ăsta i-a ameninţat la 0:44, cu pumnul, se poate interpreta drept instigare la violenţă, poate chiar necooperare faţă de poliţisti. 
 

De asemenea, nu sunt de acord cu modul procedat de către unul dintre poliţişti, felul cum îl atacă, cum încearcă să îi forţeze mâna, faptul că îl loveste deşi era la pământ. De asemenea, strângerea de gât, nu ştiu dacă este permisă măcar, în situaţia de la 0:57”, a scris clujeanul care a filmat incidentul.

Reprezentanţii Poliţiei: „Imaginile sunt scoase din context”

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj (IPJ) susţin că agenţii au fost nevoiţi să reacţioneze astfel din cauza faptului că bărbatul era necooperant şi s-a manifestat violent, verbal şi fizic. 

„Poliţiştii Secţiei 2 au intervenit în sprijinul Poliţiei Locale, după ce s-a apelat la ei. Poliţiştii locali au anunţat că au probleme cu o persoană care se manifestă violent, fizic şi verbal. Bărbatul a reacţionat la fel şi la apariţia poliţiştilor. Ei au încercat să-l convingă să se calmeze şi să se legitimeze, dar acesta i-a ameninţat. Imaginile filmate au fost scoase din context. Cert este că în astfel de situaţii, când cineva se manifestă violent, agenţii de poliţie sunt nevoiţi să folosească forţa. Bărbatul a fost dus la Secţia 2 de Poliţie şi amendat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat pentru „Adevărul” Traian Morar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite