Procurorul de caz în dosarul Lucan a fost detaşat. Ungureanu: „România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea şi a şefilor lui”

Procurorul de caz în dosarul Lucan a fost detaşat. Ungureanu: „România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea şi a şefilor lui”

Dosarul medicului clujean Mihai Lucan a debutat în decembrie 2017. FOTO: Mediafax

Procurorul DIICOT Marian Delcea, cel care a demarat dosarul de delapidare al medicului clujean Mihai Lucan, a fost detaşat, la cerere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bucureşti. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel de la care a pornit dosarul Mihai Lucan, critică dur decizia magistratului: „cel mai probabil din laşitate, un procuror îşi bate joc de bolnavi şi îşi părăseşte munca”.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aproape 2 ani de la începutul dosarului urologului clujean Mihai Lucan, care a zguduit lumea medicală şi politică atât locală, cât şi naţională, procurorul DIICOT care a demarat cercetarea penală, Marian Delcea, a fost detaşat.
Şi mai ciudat este faptul că magistratul a fost cel care a cerut detaşarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bucureşti.
Solicitarea a fost aprobată astăzi de secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorul Marian Delcea este cunoscut pentru cazurile răsunătoare din domeniul medical pe care le-a instrumentat, cumar fi dosarul de trafic de ovocite al medicului Victor Zota, finalizat cu condamnarea acestuia, lucru care nu a împiedicat reangajarea medicului în cadrul Agenţiei de Transplant anul acesta. 
 
 
Cel care a semnalat detaşarea lui Delcea este deputatul clujean Emanuel Ungureanu, cel de la care a pornit dosarul Lucan şi care a depus zeci de denunţuri legate de mafia din sistemul de transplant. 
 
Ungureanu a scris pe Facebook: 
 
„Sunt scârbit, revoltat, mâhnit, îmi vine să plec imediat din România!
 
Într-o linişte deplină, procurorul DIICOT, Marian Delcea, cel care a preluat nenumăratele denunţuri pe care le-am depus împotriva lui Lucan şi a mafiei din sistemul de transplant, a cerut detaşarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bucureşti.
 
După ani de eforturi în slujba bolnavilor, zeci de denunţuri, nopţi nedormite, umilinţe de nedescris, cel mai probabil din laşitate, un procuror îşi bate joc de bolnavi şi de sacrificiile mele şi îşi părăseşte munca, lasă baltă zeci de dosare şi pleacă într-un loc comod de unde îşi va aştepta tihnit pensia specială.
 
Vă mărturisesc că am plâns de furie când am primit vestea acum câteva minute.
 
M-am gândit la Adina Bleotu, care se odihneşte în cimitirul de pe Calea Şagului din Timişoara după ce a fost umilită de mai mulţi lucani din sistemul sanitar...”.
 
Mi-e stomacul ca o pungă de revoltă pentru miile de bolnavi jecmăniţi de Lucan şi milioanele de euro jefuite din Institutul de Transplant din Cluj-Napoca.
 
Îmi vine să îmi iau câmpii.
 
România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea şi a şefilor lui, mai vechi sau mai noi.”
 
Citeşte şi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: