Precauţii împotriva coronavirusului. Reguli de purtare a măştilor  chirurgicale în public

Precauţii împotriva coronavirusului. Reguli de purtare a măştilor  chirurgicale în public

Mască chirurgicală. FOTO: Shutterstock

Măştile chirugicale nu sunt o barieră de netrecut de către virusuri, dar dacă  doriţi să le purtaţi în public, trebuie să respectaţi nişte minime reguli de igienă, spun specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Măştile chirugicale au fost introduse în spitale la sfârşitul secolului al XVIII-lea, dar s-au răspândit în rândul publicului odată cu gripa spanioală din 1919. Ele protejează împotriva particulelor lichide şi şi-au dovedit eficienţa în câmpul operator, dat fiind igiena riguroasă pe care o respectă medicii chirurgi, dar nu sunt o barieră de netrecut de către virusuri.
 
Dacă însă doriţi să purtaţi mască chirurgicală în public, trebuie să respectaţi nişte minime reguli de igienă, respectiv să vă spălaţi pe mâini înainte de a vă pune masca şi să o schimbaţi după 3-4 ore. O mască se poartă o singură dată, iar când devine umedă se aruncă. De asemenea, ea trebuie purtată cu partea colorată întotdeauna în exterior şi cu banda specială fixată ferm pe nas şi obraji.", precizeaza medicii de la o clinica din Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: