Peste 100 de oameni au avut nevoie de intervenţia medicilor la Untold. Poliţiştii au dat zeci de amenzi

Peste 100 de oameni au avut nevoie de intervenţia medicilor la Untold. Poliţiştii au dat zeci de amenzi

Peste 2.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor asigură ordinea la Untold, cel mai mare festival din estul Europei care are loc în aceste zile la Cluj. Lor li se adaugă peste 700 de agenţi de securitate privaţi.

„S-a încheiat prima zi a festivalului, fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Participanţii au retrăit bucuria spectacolului şi au dansat pe ritmurile muzicii”, e mesajul reprezentanţilor Jandarmeriei. Au existat totuşi câteva incidente, însă minore.
 
„Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acţionat cu ocazia desfăşurării festivalului Untold 2021 au constatat un număr de 8 infracţiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi 4 sancţiuni contravenţionale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
În urma neregulilor constatate, poliţiştii din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat în total 38 de sancţiuni contravenţionale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi ale celor privind circulaţia pe drumurile publice”, informează Jandarmeria.
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au constatat 6 infracţiuni statuate de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi de Legea 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.
 
Au fost aplicate 27 de amenzi şi 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi a regulilor referitoare la fumat în locurile publice. Activităţile de verificare şi control privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă vor continua şi în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe această linie.
 
În punctele şi posturile medicale avansate 126 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecţiunilor au fost soluţionate pe loc, doar în şase situaţii a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate.
                           
Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu aeronava din dotare, a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datelele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.
 
Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca au asigurat suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.
 
       
             
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările