Kelemen: UDMR vrea după alegerile parlamentare 8-9 locuri de senator şi 18-19 locuri pentru deputaţi

Kelemen: UDMR vrea după alegerile parlamentare 8-9 locuri de senator şi 18-19 locuri pentru deputaţi

Kelemen Hunor  FOTO David Munteanu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj, că în urma şedinţei Consiliului Permanent al UDMR a fost stabilită ca obiectiv pentru alegerile parlamentare obţinerea a 8 - 9 locuri în Senat şi 18 - 19 locuri în Camera Deputaţilor, uniunea urmând să cedeze două locuri eligibile de deputat Partidului Civic Maghiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj, că partidul pe care îl conduce îşi propune să aibă după alegerile din 11 decembrie 8 - 9 senatori şi 18 - 19 deputaţi, şedinţa Consiliului Permanent al UDMR vizând, de asemenea, clarificarea unor strategii politice în teritoriu.

"Lucrul cel mai important este colaborarea noastră cu PCM. Ei au primit două locuri eligibile pe listele noastre, astfel că vor candida pe listele UDMR. Nu e vorba de o coaliţie sau de vreo alianţă politică. Ei intră pe listele noastre, pe două locuri eligibile pentru Camera Deputaţilor, în judeţul Covasna şi în judeţul Mureş”, a spus Kelemen Hunor.

O altă decizie luată vineri priveşte acordarea unui loc eligibil maghiarilor din Sibiu, care vor avea un deputat ce va candida pe listele din judeţul Harghita.

"Am vrut să demonstrăm că suntem responsabili unii faţă de ceilalţi şi, la propunerea mea, judeţul Harghita a oferit un loc eligibil, locul 4 pe lista judeţeană, unui judeţ care n-a avut posibilitatea în 26 de ani să trimită un reprezentant în parlament. Sunt câteva judeţe unde noi suntem în minoritate absolută, dar de unde noi în fiecare an electoral primim peste 50.000 de voturi. Ei n-au avut posibilitatea să aibă un reprezentant în parlament şi, la propunerea mea, colegii au acceptat să oferim un loc eligibil pentru judeţul Sibiu, domnului Benedek Zakarias, un om care cunoaşte foarte bine judeţul şi un om care activează în UDMR din 1990”, a menţionat Kelemen Hunor.

Mai puteţi citi:

Kelemen Hunor: Următorul guvern trebuie să fie unul asumat politic, la fel ca premierul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările